Борис Колесніков: «Рівень російської мови Садового – диктор першого каналу центрального телебачення Росії»

Новини 11 Лютого, 2021 523

Фото: ЛМР

Віце-президент «Шахтаря» Борис Колесніков розповів в інтерв’ю Tribuna.com про підготовку Львова до Євро-2012.

Як пише «Четверта студія», про це – у публікації Tribuna.com.

– Вас призначили відповідальним за підготовку до Євро вже по ходу. У чому полягав найбільший виклик?

– Це було в березні 2010 року. 15 березня я прилетів до Львова і побачив Таруту-молодшого з архітектором, які сидять на якомусь пеньку, на місці стадіону одні кілочки стирчать, а вони сперечаються який робити фундамент – стрічковий або такий. Кажу: «Хлопці, ви що, зовсім з розуму вижили?»

Навіть Андрій Садовий почав лаятися по-російськи, за що його потім журналісти критикували. Він відразу перейшов на російську. Причому рівень у нього – диктора першого каналу центрального телебачення Росії.

Я був в повному шоці. В УЄФА було три кольори: зелений – без ризику, жовтий і червоний – це ризики. А Львів був на схемах міст чорним. Тобто шансів немає.

Європейські чиновники пропонували, щоб уникнути репутаційних ризиків, залишити Україну 16 матчів Євро, але провести їх не в чотирьох містах по три гри групового етапу, а в трьох містах по чотири.

Я сказав: «Ні, хлопці. Тоді це не буде чемпіонат для всієї України. Мені потрібно два місяці, щоб розібратися зі Львовом». І за цей час нам вдалося вивести на будівельні роботи масу фахівців, які все це збудували.

Йдемо далі. Садовий просив, щоб ми не закривали аеропорт, адже тоді Львів втратить туристів. Кажу йому: «Андрій, якщо ми не зробимо смугу, то до тебе будуть літати тільки на Ан-2». Він відповідає: «Ну я вас благаю». Тоді я посилаю ще одну експертизу і з’являється мікрошанс.

Ми так і зробили, як радили експерти, і Львів ні на один день не зупинив пасажирський рух.

Це був подвиг будівельників і авіаторів. Завдяки навіть не стільки наполегливості Андрія, скільки на нього просто було шкода дивитися. Все-таки ми побудували нову смугу, не закриваючи стару”, – сказав Колесніков.

Коментарі

Позначки: , , , ,