Болгарія дозволила в’їзд українським туристам

Новини 15 Липня, 2020 480
Мін'юст інформує про втрату паспорта за кордоном. Фото: прес-служба ЛОДА.

У нас все ще зберігаються шанси на цікаву відпустку цього літа. Болгарія, куди щороку залюбки їздять відпочивати тисячі українських туристів, переглянула заборону на подорожі для українців.

Про це пише Четверта студія з посиланням на сайт “У відпустку“.

Ще одна країна Європейського Союзу – Болгарія – дозволила в’їзд громадянам України на її територію з 16 липня. Про це вказується в наказі Міністерства охорони здоров’я цієї країни. Разом с Україною подорожувати до Болгарії зможуть громадяни країн-членів ЄС, Австралії, Канади, Грузії та інших. Це рішення діє до 31 липня. Сподіваємося, що це лише формальність.

Нагадаємо, що сьогодні, 15 липня, уряд України переглянув показник, за яким Міністерство охорони здоров’я України розподіляє країни на «зелені» та «червону» зону. Після вступу цього рішення в дію і непогіршення ситуації з захворюваністю на Covіd-19 в Болгарії, ця країна може отримати статус «зеленої». Тобто українським туристам після повернення з Болгарії не треба буде обмежувати своє пересування протягом 14 днів. Станом на 9 липня Болгарія з показником 42 активних випадки на 100 тис. населення знаходиться в «червоній» зоні МОЗ України.

Коментарі

Позначки: