Бойовики не дотримуються режиму тиші на Донбасі, – генерал

Новини 07 Серпня, 2020 223
Герой України Забродський іде з Порошенком до парламенту

Герой України Забродський іде з Порошенком до парламенту

З інформаційного простору поступово зникає тема війни Росії проти України. Чергове припинення вогню на Донбасі з жорстким контролем саме за діями українських командирів на майбутнє закладає їхню нездатність та страх приймати рішення у бойових ситуаціях.

Про це написав народний депутат фракції «Європейська Солідарність», генерал-лейтенант Михайло Забродський на сторінці у соціальній мережі Фейсбук, пише Четверта студія.

Він зауважив, що останнім часом з першого інформаційного плану відійшла тема збройного протистоянні на сході України. «Невже війна, яка закінчилася для Верховного Головнокомандувача ще в минулому році, і справді – закінчена?» – додав депутат.

Генерал-лейтенант зазначив, що чергові «миротворчі» угоди в значній мірі схожі на виконання певних ультимативних вимог. «Все – від заборони відкриття вогню, яка доведена до відома особового складу Об’єднаних сил під особистий підпис, до заборони навіть вдосконалення інженерного обладнання опорних пунктів і позицій – мало б працювати на «замирення». На практиці, щоправда, все виглядає зовсім інакше», – підкреслив Михайло Забродський.

За його словами, безкарність лише підживлює апетити противника щодо повзучого просування вперед і ведення «турбуючого» і «безсистемного» вогню по наших підрозділах

Михайло Забродський також звернув увагу на ще один суттєвий і вкрай небезпечний за своїми тривалими наслідками аспект, окрім незрозумілих і безпрецедентних штучних обмежень на виконання завдань.

«Я говорю про здатність командира або командувача будь якого рівня до прийняття рішення. Це саме те, що рухає військові частини і підрозділи; це те, що дає змогу реагувати на ситуацію; це те, що врешті-решт приводить до результату… Здатність приймати рішення перевіряються лише реальними обставинами і ніякі атестації, характеристик, анкетування ні в чому тут не допоможуть», – підкреслив Михайло Забродський.

Він особливо наголосив, що одним із беззаперечних здобутків Збройних сил України з початку війни є саме така категорія командирів.

«А сьогодні, на виконання волі керівництва добитися миру і тиші на лінії зіткнення, поруч з кожним командиром в ОС з’явився контролюючий. Старший офіцер або генерал з командування, управління, генерального штабу. Він прибув із завданням контролювати і, звісно, доповідати чи сумлінно дотримується командир української бригади, батальйону всіх обмежень, які для нього винайшли в тристоронній контактній групі», – зауважив представник «Європейської Солідарності».

Михайло Забродський зазначив: «Ось так вбивається здатність керувати. Так в наших майбутніх генералів і полковників надовго закладається страх. Ні, не страх загинути або бути пораненим. Страх перед рішенням, страх брати на себе відповідальність, страх перед контролюючими».

Коментарі

Позначки: , , , ,