Близько 260 тисяч співробітників “Укрзалізниці” можуть втратити роботу, – Омелян

Новини 27 Травня, 2020 671

Володимир Омелян. Фото: УНІАН

Президент України Володимир Зеленський може ввійти в історію України як президент, при якому повністю зупиниться пасажирське залізничне сполучення.

Таку думку в ефіріПрямого висловив міністр інфраструктури (2016-2019) Володимир Омелян, пише Четверта студія.

“У Зеленського є всі шанси ввійти в історію України як президент, при якому було зупинено повністю пасажирське залізничне сполучення. І дай бог, щоб не вантажне. Бо те, що робить його команда зараз із залізницею, воно переходить всі межі дозволеного. Ми маємо за останніх пів року вже третього керівника “Укрзалізниці”. А насправді маємо повну втрату вантажних перевезень, і з кожним місяцем ситуація погіршується.
Нещодавно “Укрзалізниця” оголосила, що у них збитку тільки за перший квартал… А я нагадаю, що перший квартал – це поки що помилки суто Зеленського і його команди, бо карантин почався тільки в другій половині березня, останнього місяця кварталу. І сягають ці збитки вже більше 7 мільярдів гривень. Я собі можу лише уявити ці цифри, які покажуть за квітень, травень і потім червень”, – сказав Омелян.

Омелян розповів, що близько 260 тисяч співробітників “Укрзалізниці” можуть втратити роботу.

“Ми маємо фактично на очах втрату найбільшої компанії, найбільшого працедавця України, яка наймає близько 260 тисяч співробітників. І фактично ці люди будуть викинуті на вулицю. Про це вже, до речі, говорить відверто керівництво “Укрзалізниці”, яке заробляє достатньо непогані ринкові зарплати – це сотні тисяч гривень на місяць. Вони оголосили, що з наступного місяця фактично вся залізниця переходить на чотириденний робочий тиждень. Це означає, що люди будуть працювати п’ять днів, а то і сім днів на тиждень, а насправді отримувати зарплату лише за чотири дні роботи”, – зазначив Омелян.

“І це теж результат великих досягнень пана Зеленського. І тут немає жодного зв’язку з карантином. Це, власне, проблеми з самим управлінням. До речі, те що ми бачимо сьогодні в місті, порожнє метро, – це не тільки тому, що люди не їздять на роботу, якої немає, але це й тому, що абсолютно не працює передмістя. Фактично залізничне сполучення, як і ті так звані і прокляті багатьма людьми електрички, вони не функціонують. І людям добратися до Києва – тим людям, які щодня користувалися залізничним транспортом для доїзду на роботу, – немає чим”, – додав він.

Коментарі

Позначки: , ,