Блінкен приїхав до Києва

Новини 08 Вересня, 2022 51

ЕНТОНІ БЛІНКЕН, ФОТО GETTY IMAGES

Держсекретар США Ентоні Блінкен приїхав до Києва з візитом, який не анонсували. Планується, що він проведе переговори з президентм України Володимиром Зеленським.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Центр новин.

На зустрічах з українськими високопосадовцями Блінкен повідомив про додаткове виділення двох мільярдів доларів військової допомоги Україні та ще 18 країнам, які “найбільше потенційно піддаються ризику” з боку Росії, на купівлю американського військового обладнання.

Ці кошти будуть додатковими до 675 мільйонів доларів, про виділення ких у вигляді зброї кілька годин тому оголосив міністр оборони США Ллойд Остін на зустрічі контактної групи з оборони України в “форматі Рамштайн” у Німеччині.

За час війни США надали Україні військову допомогу на багато мільярдів в рамках спеціальної Ініціативи сприяння безпеці України або USAI – це програма міністерства оборони США, спрямована на підвищення спроможності України протидіяти російській військові агресії.

Ініціатива передбачає поставки зброї, консультації та навчання для українських військових. Гроші з них виділяються з пакета на 40 млрд доларів, який раніше схвалив конгрес США до кінця цього бюджетного року.

Коментарі

Позначки: ,