Біля Яворівського полігону військовий-контрактник побив до смерті військовослужбовця

Новини 13 Квітня, 2020 715

Фото ілюстративне з відкритих джерел

У Яворівський відділ поліції 11 квітня надійшло повідомлення від медиків про пацієнта, доставленого у військовий госпіталь з попереднім діагнозом «важка черепно-мозкова травма, забій головного мозку». Незважаючи на зусилля лікарів, чоловік помер.

Як пише «Четверта студія» з посиланням на відділ комунікації Головного управління Національної поліції у Львівській області, на місці події працювали слідчо-оперативна група, співробітники відділу розслідування злочинів,скоєних проти життя та здоров’я особи слідчого управління поліції Львівщини та оперативники кримінальної поліції. Правоохоронці встановили особу загиблого – 41-річного мешканця Харківської області.

Слідчі за процесуального керівництва військової прокуратури відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.121 (умисне тяжке тілесне ушкодження) КК України. Санкція статті передбачає покарання – від семи до десяти років позбавлення волі.

Як встановили правоохоронці, компанія чоловіків відпочивала на березі водойми неподалік одного з сіл району. Близько 18.00 між загиблим та його знайомим, 21-річним жителем Житомирської області, виник конфлікт, під час якого молодший побив старшого, спричинивши йому тілесні ушкодження, від яких той помер у лікарні.

Зловмисник затриманий в порядку ст.208 КПК України, невдовзі суд обере йому запобіжний захід. Також вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру у вчиненні злочину. Досудове розслідування триває.

Як повідомили у військовій прокуратурі Західного регіону України, за процесуального керівництва військової прокуратури Львівського гарнізону за добу «по гарячим слідам» розкрито злочин за фактом нанесення умисних тяжких тілесних ушкоджень військовослужбовцю, що спричинило смерть потерпілого (ч. 2 ст. 121 КК України).

За даними слідства, 11 квітня 2020 року близько 19 год. військовослужбовець однієї з військових частин, які тимчасово дислокуються на території Львівщини для проведенням бойових навчань, завдав неподалік озера в Яворівському районі співслужбовцю тілесні ушкодження по різним частинам тіла. Отримані травми виявилися несумісними із життям і військовий помер у шпиталі.

У ході відпрацювання основної версії злочину – конфлікту між невстановленим військовослужбовцем та потерпілим на ґрунті раптово виниклих неприязних відносин, прокурорами спільно із правоохоронцями Національної поліції та представниками ВСП оперативно встановлено причетного до цього злочину військовослужбовця. Підозрюваного затримано.

Вирішуються питання про повідомлення йому про підозру та обрання запобіжного заходу. Прокуратура клопотатиме про тримання під вартою.

Як повідомляє Zaxid.net, біля Яворівського полігону під час відпочинку на березі озера побилися військові. Унаслідок бійки 41-річний військовий, мешканець Харківської області, помер у військовому госпіталі від важких травм. Між двома військовими стався конфлікт, під час якого 21-річний житель Житомирської області побив 41-річного мешканця Харківської області. 21-річного військового, причетного до вбивства свого знайомого, затримали. За даними військової прокуратури Львівського гарнізону, обидва військові-контрактники проходили навчання на Яворівському полігоні.

 

Коментарі

Позначки: , , , , , ,