Біля Рясного на місці дачних кооперативів збудують майже 100 приватних котеджів

Новини 20 Грудня, 2020 195

На території двох кооперативно-садівничих товариств планують облаштувати 6 вулиць, на яких збудують 96 приватних житлових будиків.

Як пише “Четверта студія”, про це повідомляють Варіанти.

У Львівській міській раді оприлюднили детальні плани територій у районі колишнього кооперативно-садівничого товариства “Тиша” в урочищі Клепарів та у районі вул. Брюховицької та кооперативно-садівничого товариства “Поштовик”. Ділянки детального плану розташовані у районі колишнього кооперативно-садівничого товариства “Відпочинок” в м.Львові.

За даними ДПТ, зараз тут знаходяться землі садівництва та дачні кооперативи, на яких планують збудувати індивідуальні житлові будинки та господарські споруди. Зокрема на ділянці площею 4,91 га збудують 72 котеджі, а ще 24 приватні будинки розмістять на території площею 1,7 га.

Для будівництва котеджів передбачено планування шести нових вулиць, на чотирьох з яких розмістять по 12 будинків, а на двох по 24 котеджі. Відомо, що висота збудованих котеджів не перевищувати 11 метрів, тобто, орієнтовно 3 поверхи.

Проектом передбачається реконструкція вул.Червоної Калини та вул. Холодної, з розширенням її дорожнього покриття, а також формування нової транспортної мережі, а саме, трасування нових шести вулиць. Від цих вулиць передбачається влаштування під’їздів до усіх ділянок, що знаходяться на території ДПТ. Планують провести реставрацію доріг, зокрема змінити покриття, розширити проїзжу частину та облаштувати пішохідні доріжки.

Крім цього, у детальному плані пропонують 2 варіанти вирішення проблеми забезпечення садочком нового житлового кварталу. У першому варіанті передбачно будівництво дитячого садочку площею 0,69 га на 160 дітей на території будівництва, однак цей варіант вимагає примусовий викуп земельних ділянок на даній площі згідно чинного законодавства.

У другому варіанті пропонують розмістити декілька приватних чи комунальних ДНЗ та НВК на 30-80 дітей загальною чисельністю 290 -300 місць. Але для цього необхідно добровільний викуп міською радою територій в урочищі Клепарів для будівництва комунальних закладів, або ж створення сприятливих умов для розміщення і розвитку приватних садочків.

Детальний план хочуть реалізувати протягом 7 років, однак перший етап планують виконати протягом 3 років. Спочатку будуватимуть котеджі, а на наступному етапі реалізації ДПТ проектуватимуть вулиці, встановалюватимуть дорожнє покриття та облаштовуватимуть благоустрій територій.

Громадські слухання щодо ДПТ у районі колишнього кооперативно-садівничого товариства “Тиша” в урочищі Клепарів відбудуться о 18:00 год 29 січня у приміщенні SMART – бібліотеки, за адресою: вул. проф. Ковалика, 1.  Також до 17 лютого мешканці можуть подавати свої письмові пропозиції та зауваження до ДПТ через ЦНАП.

27 січня за тією ж адресою відбудуться громадське слухання проекту детального плану території у районі вул. Брюховицької та кооперативно-садівничого товариства “Поштовик”.

Коментарі

Позначки: ,