Біля пам’ятника Шевченку встановлять міні-макет площі для незрячих

Новини 29 Листопада, 2017 134

ФОТО: UA.IGOTOWORLD.COM

На площі біля пам’ятника Тарасові Шевченку, ремонт якої раніше планували завершити до кінця місяця встановлять міні-макет площі та пам’ятника для незрячих

У зв’язку із встановленням нової конструкції відкриття площі запланували приблизно на 20 грудня. На  ремонт постаменту із міського бюджету виділили 1,2 млн грн, а на реконструкцію площі – майже 5 млн грн.

Нині реконструкція майже завершена. Як раніше у коментарі Tvoemisto.tv розповів керівник відділу комунального господарства Галицької райадміністрації Ігор Савка, на завершальному етапі робіт на локації встановили пандуси, облаштували основу для сходів та продовжили велодоріжку. На наступний рік запланували внести зміни у проект та облаштувати допоміжні тротуари вздовж площі.

Із незавершених робіт лишилось встановити пандуси з перилами, лавки й дощоприймачі, а також очікують на макет площі з пам’ятником Шевченку для незрячих, виготовленням якого займається скульптурна фабрика. Він буде виготовлений на тактильній плитці.

Нагадаємо, пам’ятник на площі перед пам’ятником Шевченку на проспекті Свободи почали реконструювати ще у вересні 2015 року. Ремонт площі почали на торік. Ії оновленням займається організація ТОВ «ТЕКО Лімітед» за майже 5 млн грн.

Коментарі