Біля Оперного театру облаштують нову зупинку громадського транспорту

Новини 14 Листопада, 2022 191

Біля Оперного театру облаштують нову зупинку громадського транспорту

На вул. Городоцькій, між ТЦ «Магнус» та Оперним театром, облаштують «острівну» зупинку. Відповідне рішення прийняли напередодні на засіданні міської комісії з безпеки дорожнього руху. У міськраді кажуть, що нова зупинка буде зручною для людей, які живуть чи працюють у центрі міста, та для гостей Львова. А пасажири, які здійснюють у центрі пересадку на інші види транспорту, зможуть робити це оперативніше. Зупинка матиме накриття, а платформа буде безбар’єрною.

Про це розповів керівник управління вуличної інфраструктури ЛМР Павло Сирватка, пише Четверта студія.

«Зараз відстань між найближчими до центру зупинками – “Наливайка” та “Старий Ринок” – значно перевищує нормативну у 250-350 м. І мешканці, які хочуть дістатись саме до центру, мають незручність через відсутність прямого доступу на цьому відтинку шляху.  Нова локація буде комфортною для пасажирів, що зараз виходять на зупинці “Наливайка” і йдуть до центру пішки. Також пасажири зможуть економити час та швидше пересідати на інший транспорт на зупинках поруч – на пр. Чорновола і пр. Свободи. Адже зараз, аби здійснити пересадку,  між зупинками потрібно пройти понад 300 м.

Нова платформа матиме накриття та буде безбар’єрною. Зокрема, посадковий майданчик облаштують на одному рівні із першою сходинкою трамвая», – пояснив Павло Сирватка.

Разом з облаштуванням нової перенесуть і трамвайну зупинку «Старий Ринок», що на початку вулиці Хмельницького. Її облаштують ближче до храму Святого Миколая. «Про перенесення зупинки говорила і церква. Комісія цю ініціативу підтримала, бо у новому місці є змога облаштувати безбар’єрний доступ для пасажирів. А на теперішній зупинці такої можливості немає», – уточнив Павло Сирватка.

Коментарі

Позначки: , ,