Біля Львова виявили ще один аварійний міст (ФОТО, ВІДЕО)

Новини 20 Травня, 2021 1 237

На західному об'їзді Львова побудують новий міст, старий — аварійний

На західному об’їзді Львова побудують новий міст, старий — аварійний

У середу, 19 травня, міст на західному об’їзді Львова поблизу Зимної Води перевіряли на міцність. Випробування проводили, аби визначити, яке навантаження може витримати шляхопровід, адже він один з тих, що перебуває в передаварійному стані.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Суспільне.

“На жаль, конструкції цього шляхопроводу вичерпали свій ресурс, тому він був визнаний непрацездатним. Був розроблений проєкт на побудову нового шляхопроводу, але для уникнення аварійної ситуації, яка теоретично завжди можлива, відбувається посилення прогонової будови”, — каже заступник директора науково-виробничого підприємства “Тріада” Максим Коваль.

Міцність мосту випробовували двома вантажівками вагою 16 тонн, а спеціальні датчики визначали навантаження на міст і те на скільки він прогинається.

Частково на шляхопроводі, який йде через залізницю, уже провели протиаварійні роботи. Проте уже цього року на цьому шляхопроводі планують розпочати масштабну реконструкцію, — його замінять новим ширшим мостом. Зараз оголошено тендер на цю реконструкцію і орієнтовна вартість робіт понад 270 мільйонів гривень.

“За проєктними рішеннями плануємо збоку побудувати новий шляхопровід. Коли ми закінчимо його будівництво, почнемо розбирати цей передаварійний шляхопровід і вже відповідно на його місці облаштуємо новий, щоб одночасно і поширити пропускну спроможність даної дороги, і забезпечити безпечне пересування транспортних засобів”, — каже заступник начальника відділу експлуатації Служби автомобільних доріг Львівщини Петро Ковальчик.

Загалом на балансі Служби автомобільних доріг на Львівщині є 462 мости, з них 52 мости потребують ремонту. Ще 9, зокрема і цей, є в передаварійному стані, тому їх ремонтують першочергово.

Коментарі

Позначки: