Більшість українців вважає жителів ОРДЛО і Криму жертвами, – опитування

Новини 11 Серпня, 2020 382
17 кримчан засудили через ухиляння від служби в армії окупанта. Фото: відкриті джерела.

17 кримчан засудили через ухиляння від служби в армії окупанта. Фото: відкриті джерела.

55% опитаних українців вважають, що жителі окупованих територій є жертвами конфлікту і потребують всебічної підтримки з боку України.

Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології, пише Четверта студія з посиланням на УП.

При цьому 19% сказали, що жителі непідконтрольних уряду України територій такі самі громадяни України, як і решта, і не потребують додаткової підтримки. 13% притримуються думки, що мешканці ОРДЛО і Криму залишилися проживати в окупації за власним бажанням, тому їх не має підтримувати Україна.

53% опитаних заявили, що мають бути відновлені повноцінні зв’язки з населенням непідконтрольних територій, транспортне пасажирське сполучення. 22% вважають, що має зберігатися поточний стан справ: держава декларує підтримку населення на непідконтрольних територіях, але продовжує економічну, транспортну блокаду.

Дослідження проводилося у травні-червні  2020  року у  всіх  областях  України,  окрім  територій,  які  тимчасово  не  контролюються  владою  України,  —  АР  Крим,  окремих  районів  Донецької та Луганської областей. Статистична похибка вибірки не перевищує 2,4%.

Опитування проведено на замовлення проєкту ПРООН “Права людини для України” за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії.

Коментарі

Позначки: ,