Бій під Крутами став одним із численних в одвічному «хрестовому поході» Росії проти України – Порошенко

Новини 29 Січня, 2019 219

Скриншот відео

Бій під Крутами у 1918 році став одним із численних в одвічному «хрестовому поході» Росії проти України.

Про це президент України Петро Порошенко написав на своїй сторінці  у Facebook.

«Події 29 січня 1918 року назавжди вкарбувалися в пам`ять поколінь українців. Адже під Крутами творилася історія молодої, як і бійці-крутяни, держави. Держави, яка ціною неймовірних зусиль та трагічних втрат заявила про своє право бути вільною від ярма імперії», – зазначив він.

Як зазначає президент, «Станція Крути – тільки одна із численних битв в одвічному «хрестовому поході» Росії проти України, однак відважні патріоти, які захищали Україну під Крутами – справжні Герої, завдяки яким таки постала наша незалежність. Як і сучасні Герої, які на своїх плечах міцно тримають нашу незалежність, захищають свою Батьківщину від зазіхань зухвалого агресора».

На переконання Порошенка, студенти у бою під Крутами боролися, щоб «ми перемогли».

Як повідомлялося, 29 січня вшановують пам’ять Героїв битви під Крутами: у Львові Героїв Крут вшанують виставою на залізничному вокзалі.

101-річчя бою під Крутами

Події 29 січня 1918 року назавжди вкарбувалися в пам'ять поколінь українців. Адже під Крутами творилася історія молодої, як і бійці-крутяни, держави. Держави, яка ціною неймовірних зусиль та трагічних втрат заявила про своє право бути вільною від ярма імперії. Станція Крути – тільки одна із численних битв в одвічному «хрестовому поході» Росії проти України, однак відважні патріоти, які захищали Україну під Крутами – справжні Герої, завдяки яким таки постала наша незалежність. Як і сучасні Герої, які на своїх плечах міцно тримають нашу незалежність, захищають свою Батьківщину від зазіхань зухвалого агресора.Вони боролися, щоб ми перемогли.

Опубліковано Петром Порошенком Понеділок, 28 січня 2019 р.

 

Коментарі

Позначки: ,