Безлюдний курорт: Трускавець завмер в очікуванні туристів (ФОТО)

Новини 16 Травня, 2020 4 663

Фото: Вадим Малишев/"Джерела Трускавця"

Курортний Трускавець, як й інші міста, два місяці перебуває на паузі. За відсутності туристів курорт немов пережив процес перезавантаження.

Як пише «Четверта студія» з посиланням на «Джерела Трускавця», колись галасливий та багатолюдний – сьогодні Трускавець завмер в очікуванні туристів. На час карантину на майдані Незалежності вимкнули надокучливі й шумні рекламні монітори, тож тепер, прогулюючись головною площею міста, чути, як співають пташки. Спокоєм віє і від прогулянкових алей курортного парку, а насичені усіма відтінками зеленого листя дерев так і милують око, огортаючи прохолодою.

«А ще курортне місто готове повернутися до звичного ритму життя й зустрічати відпочивальників. На площі перед бюветом мінеральних вод тривають масштабні ремонті роботи: кладуть нову бруківку та проведуть озеленення території», – зазначається у коментарі до світлин з курортного міста.

 

Як повідомлялося, санаторії Трускавця зможуть повноцінно запрацювати не раніше липня. Такий прогноз озвучили 14 травня  під час засідання бюджетної комісії Трускавецької міської ради керівники санаторних закладів Андрій Остапчук та Юрій Яворський.

Депутати переконані, що червень буде провальним щодо відвідуваності відпочивальниками Трускавця. Керівники санаторіїв «Шахтар» і «Кришталевий палац» мають слабку надію, що, можливо, в липні санаторно-оздоровчі заклади спробують запрацювати на мінімальний прибуток.

Вони переконані, що поки не буде відновлене залізничне й автобусне сполучення курорт не зможе повноцінно працювати. Адже власним автотранспортом приїде не більше 10-15% гостей. Не слід очікувати цього року і іноземців, які торік склали 30% від кількості відпочивальників Трускавця.

Коментарі

Позначки: , , , ,