Бездіяльність влади у боротьбі з епідемією коронавірусу зажене країну у найжорсткіший карантин, – нардеп

Новини 08 Серпня, 2020 374
Артур Герасимов

Артур Герасимов

Президент Зеленський, його парламентська більшість та уряд не вживають необхідних заходів для боротьби з розповсюдженням епідемії коронавірусу. Кошти, передбачені в бюджеті на фонд боротьби з коронавірусом, спрямовуються на виконання їхніх передвиборчих обіцянок, а по факту – просто розкрадаються. Про це заявив співголова фракції «Європейська Солідарність» Артур Герасимов в ефірі телеканалу «Прямий», пише Четверта студія.

«Загалом і в економіці, і в міжнародній політиці в найкращому випадку нічого не робиться, в найгіршому випадку робиться негатив. Наприклад, ситуація з епідемією коронавірусу. Подивіться на цифри – майже кожного дня ми б’ємо сумні антирекорди», – констатував співголова фракції.

Артур Герасимов додав: «Ми звернулися до влади з проханням терміново зібрати парламент. Щоб розібратися в цій ситуації. Бо якщо вони нічого не будуть робити як вони нічого не роблять зараз, то вони країну заженуть у ще більш жорсткий карантин».

«Ми вже бачили, як карантин вплинув на середній і малий бізнес. Ми бачили, як карантин вплинув на доходи громадян, як люди не мали змоги пересуватися, не мали змоги віддати дітей до школи», – сказав депутат.

«Коли їм треба боротися з епідемією і робити все для того, щоб карантин не був ще більш жорсткий, що вони роблять? Навпаки. Гроші з фонду боротьби з коронавірусом знімають, тринькають їх на передвиборні обіцянки. Наприклад, на дороги. Вже й журналістські розслідування розповідають, що інколи кілометр дороги в три рази дорожче, ніж був за Порошенка», – також зазначив Артур Герасимов.

Він підкреслив: «Якщо вони нічого не будуть робити зараз, на жаль, країна зіткнеться і буде змушена піти на багато більш жорсткіший карантин».

Артур Герасимов переконаний, що неефективну роботу влади бачать та відповідно оцінюють люди.

«Всі бачать рейтинги, які виходять кожні два-три тижні в Україні. І ми бачимо там дві дуже цікаві тенденції. Перша – це дуже стрімке падіння популярності «Слуги народу». І друга – це зростання популярності «Європейської Солідарності»», – зазначив він.

На думку депутата, команда Зеленського намагається інформаційно перекрити інформацію про падіння популярності президентської парті вкидаючи для обговорення інші теми.

Він додав, що зокрема інформація про можливе анулювання реєстрації партії «Слуга народу» це лише чергова спроба відвернути увагу від того, що відбувається в країні насправді.

Коментарі

Позначки: ,