Без лінійок та масових заходів: як у Львові святкуватимуть закінчення навчального року (ВІДЕО)

Новини 19 Травня, 2021 399

Цьогоріч більшість львівських школярів підуть на літні канікули в червні.

Про це розповіла начальниця управління освіти Львівської міської ради Зоряна Довганик, пише Четверта студія з посиланням на Суспільне.

За словами посадовиці, приблизно 80% шкіл навчатимуться протягом червня. Більшість навчальних закладів завершать навчання в межах 3-11 червня. Таке рішення педагогічні ради шкіл приймають самостійно.

“У зв’язку з тим, що ввели карантині обмеження, у школах у різний час відбувалися канікули: одні школи робили передвеликодні канікули, інші – ні. Тому завершення навчального року відбувається по-різному. Першими навчальний рік завершать початкові школи — починаючи від 28 травня. Також є окремі заклади, які вчитимуться до 25-30 червня”, — каже Зоряна Довганик.

Свято останнього дзвоника відбуватиметься у формі проведення уроків толерантності, майстер-класів чи екскурсій.

“Такий формат проведення святкувань дасть змогу дітям справді відчути і зрозуміти свято, щоб діти не стояли на довготривалих лінійках, інколи під пекучим сонцем. Звичайно, що вручення документів про освіту буде відбуватися святково, але все ж таки з дотриманням протиепідемічних правил і норм”, — додала Зоряна Довганик.

Задля дотримання карантинних правил, більшість заходів проводитимуть окремо для кожного класу.

Коментарі

Позначки: , , ,