Без дронів і представників ЗМІ: у Софії Київській сьогодні відбудеться Об’єднавчий собор

Новини 15 Грудня, 2018 32

Фото: "Томос 2018"/Facebook

Сьогодні, 15 грудня, у Софії Київській відбудеться Об’єднавчий собор з обрання предстоятеля автокефальної Православної церкви в Україні.

Про це повідомляє Укрінформ.

Це буде закритий захід, на який прибудуть перші особи держави, священнослужителі за офіційними запрошеннями і кожен з них зможе взяти з собою одного священика і одного ченця або мирянина.

Всі решта людей, за винятком технічних служб заповідника, не матимуть доступу на територію територія заповідника.

Окрім того, підкреслюється, що робота дронів буде неможливою.

Об`єднавчий собор українських православних церков відбудеться в закритому для пресі форматі.

Про це йдеться на сторінці громадської організації ”Томос 2018” в соцмережі Facebook, де публікується актуальна інформація щодо процесу надання томосу про автокефалію православній церкві в Україні.

«15 грудня, у стародавній святині українського народу, Святій Софії Київській, відбудетеся Об`єднавчий собор помісної Української православної церкви. За підсумками роботи підготовчого оргкомітету було визначено формат проведення Собору як закритий», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що представники ЗМІ не допускатимуться на територію заповідника Софія Київська та Софійського Собору.

На початку заходу відбудеться трансляція спільної Молитви Ієрархів та вітального слова. Сигнал виступів отримують всі телеканали та передано на екрани на Софіївській площі.

Як повідомлялося, 11 жовтня 2018 року Синод Вселенського патріархату підтримав продовження надання автокефалії України, а також офіційно затвердив, що церквою-матір’ю України є Константинополь. Синод також визнав недійсною анафему глави УПЦ КП Філарета та предстоятеля Української автокефальної православної церкви Макарія.

Як відомо, запрошення на Об’єднавчий собор повернули 56 архієреїв Української православної церкви МП. А предстоятель УПЦ МП митрополит Онуфрій повернув Вселенському патріарху Варфоломію лист-запрошення для участі в Об’єднавчому соборі.

KyivTV – Телемарафон – 15 грудня, Об'єднавчий собор

Разом з усією Україною спостерігаємо за розвитком історичних подій у Києві

Опубліковано Телеканал "Київ" Пʼятниця, 14 грудня 2018 р.

ТК “Київ”

 

Коментарі

Позначки: ,