БЕБ у Львові забезпечило відшкодування до бюджету 5 млн грн не сплачених податків

Новини 03 Липня, 2023 113

БЕБ у Львові забезпечило відшкодування до бюджету 5 млн грн не сплачених податків

Детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки у Львівській області завершили досудове розслідування за фактом ухилення від сплати податків підприємством, яке займається переробкою продукції тваринництва та виготовленням продуктів харчування. До держбюджету підприємство перерахувало майже 5 млн грн.

Про це пише Четверта студія з посиланням на БЕБ.

Слідством встановлено, що підприємство не відобразило у податковій та фінансовій звітності за 2022 рік відомості про 28 млн грн отриманого доходу, начебто за реалізований товар. Як стало відомо, товар підприємством не реалізовувався, проте на його рахунки надходили кошти. Внаслідок цього, фігурантом не задекларовано зобов’язання зі сплати майже 5 млн грн податку на прибуток, тобто, у великих розмірах. Завдані збитки були компенсовані державі у повному обсязі.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.212 КК України (Ухилення від сплати податків, зборів (обов’язкових платежів)) здійснювали детективи Територіального управління БЕБ у Львівській області за процесуального керівництва прокурорів Львівської обласної прокуратури.

Примітка. Під значним розміром коштів слід розуміти суми податків, зборів і інших обов’язкових платежів, які в три тисячі і більше разів перевищують установлений законодавством неоподатковуваний мінімум доходів громадян, під великим розміром коштів слід розуміти суми податків, зборів і інших обов’язкових платежів, які в п’ять тисяч і більше разів перевищують установлений законодавством неоподатковуваний мінімум доходів громадян, під особливо великим розміром коштів слід розуміти суми податків, зборів, інших обов’язкових платежів, які в сім тисяч і більше разів перевищують установлений законодавством неоподатковуваний мінімум доходів громадян.

Для кваліфікації адміністративного чи кримінального правопорушення неоподатковуваний мінімум доходів громадян у 2023 році становить 1 342 грн.

Коментарі

Позначки: