Банкова формує політику примирення агресора і капітуляції, -Климпуш-Цинцадзе

Новини 05 Березня, 2020 98

Іванна Климпуш-Цинцадзе

Президент несе повну відповідальність за зовнішню політику – це його конституційний обов’язок. Не має значення, хто призначений міністром закордонних справ, тому що рішення ухвалює Зеленський.

Про це заявила народний депутат фракції «Європейська Солідарність», голова комітету з питань інтеграції України з ЄС Іванна Климпуш-Цинцадзе з трибуни парламенту.

«Ми розуміємо, що президент України має повне право і всі повноваження визначатися з кандидатурою очільника міністра закордонних справ. Але ми також розуміємо, що президент має брати повну відповідальність за ту політику, яку він впроваджує на зовнішньополітичній арені. Наша фракція не буде голосувати за такого міністра закордонних справ, тому що справа не в прізвищі.

Справа в тому, що насправді ця політика формується на Банковій, але навіть не в кабінеті президента України. І там в тому офісі Банкової, звідки будуть даватися вказівки і які муситиме виконувати новий міністр закордонних справ, сьогодні там формується та зовнішня політика України, яка є зовнішньою політикою, що руйнує антипутінську міжнародну коаліцію», – сказала парламентар.

«Насправді там формується така політика, яка є політикою опущених очей. Це є політика не називання чорного чорним, а білого білим. Це політика підтримки агресора через виконання його завдань і забаганок. Це політика капітуляції перед ворогом. І це політика «надо просто перестать стрелять», – додала народна депутатка.

«З ким плануєте будувати мир, пане президенте? Заглядаючи знову в очі Путіну, саме з ним будете будувати мир?» – запитала вона Зеленського.

Також Климпуш-Цинцадзе наголосила, що на сьогодні українська дипломатія слабка і не відстоює національні інтереси України, як це було за часи президента Порошенка.

«Сьогодні прізвище на чолі МЗС абсолютно неважливе. Наших дипломатів перестали чути. Ідеї наших дипломатів вже не доходять до офісу на Банковій.

Наш дипломатичний фронт, яким ми протягом останніх п’яти років реально пишалися, так само, як і нашими вояками, сьогодні захлинувся через цю зовнішню політику», – зазначила Климпуш-Цинцадзе.

«Для нас важливо йти до перемоги. Тому ми, пане президенте, готові підставити плече для перемоги.

Але принижуватися ми не будемо. Для нас політика зрадництва не є варіантом, для нас політика капітуляції не є варіантом. І це для нас принципово», – додала політик.

Коментарі

Позначки: ,