Банківських шахраїв виявили у колонії на Донеччині

Новини 12 Листопада, 2017 119

Ілюстративне фото

В одній з колоній Донецької області виявили два злочинних угруповання, які займалися шахрайством в Інтернеті та банківській сфері

Шахраї працювали під прикриттям співробітників адміністрації колонії і ділили між собою отримані дивіденди.

У першому випадку діяло інтернет-шахрайство, а в другому злочинці представлялися співробітниками банків і під час неіснуючих банківських операцій перераховували собі чужі заощадження. Також до нелегального заробітку зловмисники підключили родичів на свободі. Про це інформує Нацполіція Донецької області.

9 листопада було проведено одночасно 9 обшуків за місцем проживання та перебування всіх співучасників і вилучено 37 мобільних телефонів, близько 47 банківських карток, 5 одиниць комп’ютерної техніки і чорну бухгалтерію. Співробітники колонії отримували свою частку за дозвіл використання мобільних телефонів, комп’ютерної техніки та надання власних банківських рахунків для перерахування грошових коштів від жертв.

Відкрито провадження за ч.3 ст.190 (шахрайство, вчинене у великих розмірах або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки) і ст.364 ККУ (зловживання владою або службовим становищем).

Коментарі

Позначки: ,