Бандеру боялись живим і з ним боролись навіть після його смерті, – Шеремета

Новини 23 Лютого, 2021 146

Шеремета

Депутат Львівської обласної ради від фракції «Європейська Солідарність» Святослав Шеремета закликав колег-депутатів звернутися до Президента України, Верховної Ради України щодо присвоєння звання Героя України Степанові Бандері. Про це пише Четверта студія.

Нагадаємо, що у 2010 році Президент України уже присвоював це почесне звання Степанові Бандері. Втім Донецький окружний адміністративний суд цей Указ Президента про присвоєння звання визнав незаконним і скасував. Підставою було те, що Указ був виданий із порушенням норм, адже Степан Бандера ніколи не був громадянином України.

Святослав Шеремета звернув увагу, що у ХХ столітті Україна перебувала під окупацією різних тоталітарних систем. На боротьбу з цими системами стали справжні Герої України, які головною метою свого життя вважали відновлення самостійності і незалежність України.

Відтак депутати закликали Президента України надати Степанові Бандері звання Героя України. Україна повинна пам’ятати і належно вшановувати своїх Героїв.

«Бандеру боялись живим і з ним боролись навіть після його смерті. Проти нього працювала вся потуга пропагандистської машини СРСР. Проти нього дотепер працює пропаганда Росії»,- сказав Святослав Шеремета.

Коментарі

Позначки: , ,