Байден повідомив, що хворий на рак

Новини 21 Липня, 2022 537

Президент США Джо Байден під час зустрічі по боротьбі з наслідками кризи, викликаної кліматичними змінами, розповів, що хворий на рак, передає видання New York Post, інформує Центр новин.

Під час виступу він згадав місто Клеймонт (штат Делавер), де провів дитинство. Він зазначив, що в оточенні цього міста було багато нафтопереробних заводів.

«Ось чому в мене і багатьох інших людей, з якими я виріс, рак. І ось чому протягом тривалого часу у Делавері був найвищий рівень захворюваності на рак у країні», — сказав Байден.

Пізніше у прес-службі Білого дому уточнили, що Байден мав на увазі ракові утворення на шкірі, яку йому видалили ще до вступу на посаду президента. У такому разі незрозуміло, чому президент вирішив описати свій досвід лікування раку дієсловом теперішнього часу, пише видання.

Байдену 79 років. В заключенні особистого лікаря президента Кевіна О’Коннора, яке було опубліковано прес-службою Білого дому, наголошується, що спостереження за станом шкіри Байдена після видалення немеланомних утворень триває, «зараз немає жодних підозр на рак шкіри» і тому отримувати біопсію не потрібно.

Ракові захворювання шкіри надзвичайно поширені серед людей похилого віку, особливо серед тих, хто в молодості не використовував сонцезахисні засоби. При цьому, як правило, рак шкіри не становить серйозної загрози життю.

У листопаді 2021 р. у Байдена також видалили поліп у 3 мм — тубулярну аденому у висхідній кишці, яка, хоч і є доброякісною, але вважається передраковим утворенням та розвивається досить повільно, зазначено у висновку лікаря. Також він зазначив, що подібне утворення вже було видалено у 2008 році. При цьому «у президента ніколи не було раку товстої кишки», йдеться у документі.

Коментарі

Позначки: ,