Автомайдан біля маєтку Юрія Луценка: “Іро, винеси козла”

Новини 09 Грудня, 2017 99

Будинок Юрія Луценка. Фото "АВТОМАЙДАН"

Учасники акції “Ковдра для генпрокурора” приїхали до маєтку Луценка у с.Стоянка під Києвом та закликали генерального прокурора припинити тиск на НАБУ. Юрій Луценко відповів

За повідомленням організаторів акції, з Києва для участі у заході приїхали понад 200 авто. Серед присутніх на акції – Віталій Шабунін, Олексій Гриценко, нардеп Володимир Парасюк, громадські активісти з “Центру протидії корупції” та ін.

Активісти біля будинку Луценка. Фото: “Автомайдан”

Громадський порядок під час акції забезпечують правоохоронці.

На паркан будинку активісти причепили плакати із закликом “Руки геть від НАБУ”, “Захистимо НАБУ”, “В*бу за НАБУ”, принесли сушку та розвісили плакат “Іро, винеси козла”.  На дорозі біля будинку зробили трафарети “Луценко зрадник”.

Біля будинку учасників “Автомайдану” зустрів народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Олег Барна і ще декілька осіб, які почали казати, що активісти діють за гроші. Між учасниками “Автомайдану” та Барною і його людьми відбулися невеликі сутички, під час яких проти Барни застосували сльозогінний газ. Після цього він разом зі спільниками пішов.

Сам генеральний прокурор Юрій Луценко відреагував на акцію протесту під своїм будинком, назвавши її учасників “борцунами”. Про це він написав на сторінці у соцмережі.

“Субота у мене завжди робочий день. Як раз під час акції екзальтованих борцунів я провів нараду щодо вирішення важких проблем обміну наших військовополонених. До висловлення позиції, у тому числі критичної щодо мене, ставлюся спокійно. Моральні проблеми пікетування домашнього житла залишаю на совісті “активістів”, – заявив він.

Юрій Луценко додав, що порівняти його з екс-генпрокурором часів Януковича Віктором Пшонкою не вдасться, адже він не тікав з країни і не збирається, на відміну від Міхеїла Саакашвілі.

“Картатої ковдри не потребую. По-перше, я працюю чесно. По-друге, ніколи (на відміну від їх кумира Саакашвілі) зі своєї країни не тікав. Спроби представити мене Пшонкою мають такі ж перспективи, як порівняння захисту Дніпропетровського аеропорту, де служив один з основних організаторів, з обороною ДАПу (Донецький аеропорт – ред.), де служив добровольцем мій син”, – йдеться в повідомленні.

Генпрокурор зазначив, що впевнений у важливості діяльності НАБУ, однак додав, що зараз бюро застосовує незаконні методи збору інформації, тому більшість справ проти корупціонерів закінчуються перемогою підсудних через відхилення судом доказів. “Двері ГПУ для узгодження плану повернення НАБУ в правове поле України – відкриті. Відмова від цього грає на руку лише корупціонерам, які 100% виграють суди через неприпустимість доказів, зібраних НАБУ в незаконний спосіб”, – підсумував Юрій Луценко.

 

Коментарі

Позначки: ,