Австрія запроваджує «жорсткий» локдаун

Новини 16 Листопада, 2020 213

Фото: УНІАН

У Австрії з 17 листопада до 6 грудня вводять загальнонаціональний локдаун. Населенню заборонять покидати домівку без крайньої необхідності.

Про це оголосив канцлер Австрії Себастьян Курц, повідомляє австрійське видання Kurier, пише Четверта студія з посиланням на видання “Все про подорожі“.

За його словами, метою жорсткого карантину є стримування кількості нових заражень коронавірусом.

“Я знаю, що найближчі тижні будуть для нас дуже важким часом. Хоча ніхто й не хоче другого локдауну, але він є єдиним засобом, який, як ми точно знаємо, є дієвим”, – сказав Курц на прес-конференції у Відні.

З 17 листопада у Австрії буде діяти цілодобове обмеження на вихід з будинку. Виходити з дому можна лише за крайньої потреби.

Школи країни перейдуть на дистанційне навчання. Буде заборонена торгівля, крім критично важливих об’єктів: продуктових магазинів, аптек тощо. У країні також закриються торговельні центри, а ресторани і кафе працюватимуть тільки на виніс із 06:00 до 19:00.

Уряд закликає уникати контактів з іншими людьми, тому вводить обмеження на спілкування – під час карантину людям, що живуть разом, можна буде зустрічатися тільки з однією людиною або однією сім’єю з найближчого оточення. Окрім того, людей зобов’язали дотримуватися дистанції у 1,5 метра і носити маски в закритих приміщеннях.

Кількість інфікувань коронавірусом в Австрії продовжує зростати попри “частковий локдаун”, який уряд запровадив на початку листопада. Наразі комендантська година діє в країні з 20:00 до 6 години ранку.

Коментарі

Позначки: ,