Австрія продовжила заборону на польоти в Україну і вдвічі розширила червоний список країн

Новини 15 Липня, 2020 280

Фото: Austrian Airlines

Австрія продовжила до кінця липня заборону на польоти в Україну, Білорусь і Росію і збільшила число країн в червоному списку вдвічі.

Як пише «Четверта студія» з посиланням на Avianews, це передбачає нове повідомлення для  льотного складу NOTAM A1924 / 20 від 13 липня, яке буде діяти з 16 до 31 липня на польотний регіон Відня.

Воно забороняє посадки в Австрії літаків з 18 країн. У їх число увійшли Албанія, Білорусь, Боснія і Герцеговина, Болгарія, Китай, Єгипет, Іран, Косово, Молдова, Чорногорія, Північна Македонія, Португалія, Румунія, Росія, Сербія, Швеція, Україна і Великобританія.

Прикметно,  що до списку заборони потрапили Сербія і Чорногорія, які Європейський рада рекомендувала включити в білий список і дозволити поїздки громадян і резидентів цих країн в ЄС і Шенгенської зони з 1 липня.

Попередня заборона Австрії, дія якого припиняється 15 липня, включала дев’ять країн: Китай, Іран, регіон Ломбардія в Італії, Білорусь, Португалію, Великобританію, Швецію, Україну і Росію.

Для пасажирів новий NOTAM означає, що регулярні рейси з країн червоного списку не виконуватимуться,  як мінімум до кінця липня і будуть скасовані.

Таким чином, польоти з України не зможуть почати авіакомпанії Austrian Airlines з Києва до Відня, Wizz Air з Києва і Харкова до Відня, дочка Ryanair Laudamotion з Києва до Відня.

Пасажирам, які мають квитки на скасовані рейси в Австрію, слід звернутися в авіакомпанію або агентство, де оформлялося бронювання, для проведення повернення або перенесення вильоту на іншу дату.

Коментарі

Позначки: , , , ,