Австралійці проголосували за визнання одностатевих шлюбів

Новини 15 Листопада, 2017 145

Ілюстративне фото

Наступним кроком після оприлюднення результатів голосування буде обговорення у парламенті двох законопроектів щодо впровадження цієї норми

Майже 62% австралійців, які взяли участь у поштовому референдумі, висловилися за легалізацію одностатевих шлюбів. Про це повідомляє телекомпанія АВС.

«Народ Австралії висловився і я маю намір зробити його волю законною до Різдва», – прокоментував результати опитування прем’єр-міністр країни Малкольм Тернбулл.

«За» проголосувало 61,6 відсотка респондентів, «проти» – 38%. Сумарно підтримали право на визнання шлюбів одностаттевих пар усі австралійські штати та території. Колишній прем’єр-міністр Австралії Тоні Еббот, який був одним з основних провідників кампанії «Проти» також привітав результати опитування.

“Наразі існує два проекти закону, які мають абсолютно різні ціннісні орієнтири – один дає більше прав одностатевим парам, інший – закріплює право релігійних спільнот відмовлятися реєструвати такі шлюби. Процес обговорення може розпочатись вже у четвер, коли обидва законопроекти будуть представлені в Сенаті. Як голосуватимуть самі депутати – прогнозувати важко, оскільки одні заявляли про готовність проголосувати на підставі результатів опитування на національному рівні або преференцій своїх виборців, інші – про намір голосувати за своєю совістю, тобто незважаючи на думку електорату”, – йдеться у повідомленні.

Коментарі

Позначки: ,