Авіаексперт пояснив, чому зараз краще не поспішати з покупкою квитків на літаки

Новини 25 Травня, 2020 399

Фото ілюстративне з відкритих джерел

Експерт розповів, куди українці зможуть полетіти на відпочинок цього літа

З початком літа низка країн будуть знімати обмеження, дозволяючи в’їзд іноземців, у тому числі для відпочинку, однак поспішати з покупкою квитків не варто.

Як пише «Четверта студія» з посиланням на УНІАН, таку думку висловив авіаексперт Богдан Долінце.

“В цілому можна очікувати запуск авіарейсів з початку червня, як внутрішніх, так і міжнародних, однак якщо говорити про міжнародні – буде обмежений перелік країн. Поки краще не поспішати з покупкою квитків, краще почекати, коли всі авіакомпанії почнуть офіційно працювати, щоб уникнути повернення грошей, скасування рейсів. По країнах – вже була заява Грузії, можливо, Польща, також, швидше за все, країни Балканського півострова, оскільки там стабільна ситуація, далі – Італія, Іспанія, можливо, Туреччина, але там поки що багато хворих. Контрольована ситуація на Кіпрі, він увійде в другу хвилю відкриття перельотів”, – сказав він.

Він також розповів, як зміняться правила прикордонного контролю у зв’язку з коронавірусом.

“Велика частина країн ЄС озвучила правила про самоізоляцію, або туристи будуть робити платний тест в аеропорту. Також можливі механізми, пов’язані з так званим паспортом здоров’я – за кілька днів робити тести, результати яких будуть фіксуватися в документі, перелік країн, де приймаються такі документи. Варто очікувати, що ціна на квитки буде збільшена, але наскільки – поки зарано давати прогнози”, – переконаний Долінце.

Коментарі

Позначки: , , , , , ,