“АВЕ-Львів” веде переговори з громадою Львівщини на тему облаштування нової ділянки для перевантаження сміття

Новини 05 Вересня, 2018 384

Сьогодні, 5 вересня, відбулось засідання виконавчого комітету Львівської міськради, де було розглянуто питання надання дозволу компанії “АВЕ-Львів” на використання ділянки “Північної” для сортування сміття на 10-денний термін.

Директор «АВЕ Львів» Олег Гайовишин звернувся до членів комісії з проханням надати його компанії у користування згадану ділянку:

«Ми почали шукати нову ділянку і планували переїзд, але, на жаль, на першій зустрічі з громадою ми почули шалений спротив і поки що йдуть перемовини», – зазначив Гайовишин.

Разом із тим чоловік відмовився вказати про яку саме ділянку йде мова, аргументуючи це тим, що це може ще більше “підігріти градус” напруги у громаді, з якою саме зараз йдуть активні перемовини щодо облаштування нової ділянки для перевантаження сміття.

Станом на зараз відомо лише, що дана ділянка знаходиться у приватній власності, приблизно за 20 км від Львова й вже попередньо підготована для прийому сміття.

«Це вже повністю облаштоване приміщення, з бетонними покриттям та дотриманням всіх інженерних та технічних норм. Формально це приватна власність. Ми не хочемо, щоб у подальшому були допущенні ситуації, коли стається якась затримка, бо як ми бачимо сьогодні – один день і починаються проблеми з вивезенням сміття у місті», – додав директор.

Заслухавши доповідь директора «АВЕ Львів», виконком ухвалив рішення, згідно з яким компанія «АВЕ Львів» отримала дозвіл використовувати ділянку “Північна” під перевантажувальну станцію відходів ще 10 днів. Разом із тим компанії заборонили накопичувати там відходи: як тільки сміття сюди привезуть, його одразу ж мають завантажити на авто та вивезти.

Станом на зараз «АВЕ-Львів» обслуговує Франківський та Сихівський район Львова.

У вівторок, 4 вересня, під час апаратної наради голова Олег Синютка пригрозив, що через закриття станції перевантаження сміття на вул. Північній у Львові обласна адміністрація поверне місту назад функції на вивезення сміття.

Додамо, що перевантажувальна станція розташована неподалік львівського аеропорту. 31 липня літак зі Львова здійснив у Києві екстрену посадку, оскільки в один із його двигунів потрапили птахи, яких приваблює сміття на Північній. Схожа ситуація також сталась із пасажирами рейсу Львів — Неаполь італійської авіакомпанії Ernest Аirlines. Тоді на території перевантажувальної станції встановили пристрої для відлякування птахів.

 

Коментарі

Позначки: ,