Аварійно-диспетчерська служба опрацювала 12010 викликів: “Львівгаз” відповів Садовому (ВІДЕО)

Новини 18 Червня, 2021 272

"Львівгаз" Фірташа оштрафували на 75 мільйонів

Лише за попередні 6 місяців аварійно-диспетчерська служба опрацювала 12010 викликів, з них на внутрішніх мережах — 4076. Значна частина звернень стосувалася виявлених витоків газу. Аби унеможливити й локалізувати такі випадки, працівники АТ “Львівгаз” кожного дня проводять регламентні роботи на мережах. Адже наш першочерговий пріоритет – це безпека й комфорт споживачів. Ми працюємо на випередження, аби уникати аварійних ситуацій.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу АТ “Львівгаз”.

“Близько 90% робіт на мережах намагаємось провести з мінімальним відключенням подачі газу. Газопостачання припиняємо лише у випадках, коли необхідно здійснити заміну обладнання, ліквідувати значний витік газу, провести зварні роботи, ремонтні роботи з регулятором, краном, запобіжно-скидним клапаном, якщо це стосується ГРП або ШРП. Без відключення газу цей перелік робіт виконати неможливо”, – йдеться у повідомленні.

Здебільшого, газопостачання припиняємо на декілька годин, але є випадки, які можуть збільшити цей термін до двох-трьох днів. Запуск газу також залежить від того, наскільки своєчасно мешканці допускають працівників до газової мережі. Перш ніж здійснити подачу газу, нам потрібно потрапити до помешкання, перевірити чи немає витоку газу, чи закриті всі крани й після цього випробувати мережу.

Роботи на середньому та низькому тиску, із заміною обладнання, без заміни, з газонебезпечними, зварними роботами є надзвичайно складними. Тому ми заздалегідь попереджаємо наших споживачів, що впродовж певного часу буде відсутнє газопостачання.

“Регламентні роботи проводяться не лише на газових мережах. Без повної зупинки енергоносія чи теплоносія деякі види робіт також здійснити неможливо. Практика проведення регламентних робіт існує ще з моменту створення газової системи в цілому. Тому інформація про те, що проведення комплексних робіт впроваджується лише зараз , а також є інструментом для додаткового тиску на боржників, не відповідає дійсності”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, як повідомлялось, місто звернеться до правоохоронців через масові відключення газу львів’янам.

Таке доручення озвучив міський голова Львова Андрій Садовий під час засідання виконавчого комітету.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛМР.

З його слів, за відімкненням цілих багатоквартирних будинків від газу через начебто витоки може стояти боротьба з окремими боржниками.

«Це не вперше. Є скарги мешканців, що пропадає газ у цілому будинку. «Львівгаз» каже – витік газу. І тих витоків так багато, що виникає питання безпечності газових мереж міста. Я просив би скерувати відповідне звернення в правоохоронні органи – поліцію, прокуратуру, СБУ, МНС Львівської області. У нас ніколи раніше стільки аварійних ситуацій не було. Якщо це спроба методом аварійності спонукати людей платити кошти, то треба працювати з тим боржником, який є в будинку. Не можна робити заручником увесь будинок. Я би, все-таки, просив, щоб це питання ми зробили максимально публічним і на одне з наших наступних засідань запросили керівника «Львівгазу» з чіткою доповіддю. Ми маємо стати на захист мешканців», – зазначив міський голова.

Як додала заступниця мер з питань ЖКГ Ірина Маруняк, такі речі неприпустимі, адже для боротьби із заборгованістю існують методи в межах законодавства.

«До нас надходить шалена кількість звернень від мешканців. Це створює напругу серед них. Якщо є витік газу, тоді негайно має виїхати аварійна служба, щоб ліквідовувати аварійну ситуацію та відновити подачу газу. Якщо є заборгованість, то також є механізм у межах чинного законодавства: подавати до суду, стягати заборгованість, яка є в мешканців…» – зауважила Ірина Маруняк.

Коментарі

Позначки: , , ,