Аваков може стати прем’єр-міністром, – нардеп Цимбалюк (ВІДЕО)

Новини 13 Липня, 2021 1 861
Михайло Цимбалюк

Михайло Цимбалюк

Чинний міністр Арсен Аваков має авторитет серед депутатів. За своїм впливом і потужністю, Аваков – готовий прем’єр-міністр України і я думаю, що саме на цю посаду його будуть рекомендувати. Очевидно, це було б правильно і спрацювало на користь України.

Про це у ефірі одного із телеканалів заявив народний депутат України Михайло Цимбалюк, пише Четверта студія.

Цимбалюк наголосив, що “не є прихильником реформ, які проводив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков”.

“Більше того, вважаю, що реформа поліції не зовсім вдалася. Але я погоджуюсь, що Арсен Аваков належить до тих державників, які, працюючи у попередній владі, не дав можливості провести фальсифікації усіх виборів, які проходили.

Його заслуга – це те, що він вибудував систему МВС європейської моделі. За це йому честь і хвала, оскільки це – непроста річ і жодному міністру до цього це не вдавалось.

Тим більше, що Аваков мав можливість порівняти свою пораду у порівнянні із попередньою владою, адже справді в історії України він найдовше з усіх міністрів обіймав таку посаду.

Мене турбує інше: я не думав, що саме у цей непростий для історії України час Аваков подасть у відставку”, – сказав Цимбалюк.

Нардеп також наголосив, що особистою заслугою міністра Авакова є розбудова Національної гвардії України.

Водночас він додав, що є питання до проведення реформи Державної прикордонної служби України та Державної міграційної служби України.

“Я не вважаю, що це правильно, що він подав у відставку. Вважаю, що у Арсена Авакова є інші амбіції. У мене часто виникало питання, як Аваков, маючи такий досвід, може перебувати під керівництвом прем’єр-міністра, віце-прем’єрів. Мабуть, він стримувався.

Цимбалюк також наголосив, що знає кілька фахових осіб, які могли б ефективно працювати у кріслі міністра внутрішніх справ. Але не буде їх називати хоча б із тих міркувань, щоб їм не зашкодити.

“Я переживаю, щоб ті реформи, які уже тривають, були продовжені. Знаю, наскільки важко ці питання проходили через сесійну залу, але Аваков має авторитет серед депутатів. За своїм впливом і потужністю, Аваков – готовий прем’єр-міністр України і я думаю, що саме на цю посаду його будуть рекомендувати. Очевидно, це було б правильно і спрацювало на користь України”, – сказав Цимбалюк.

Нардеп наголосив, що Верховна Рада України може розглянути заяву Авакова вже у четвер.

Цимбалюк також наголосив, що президент Зеленський має переступити через свої амбіції, адже Арсен Аваков має авторитет серед депутатів Ради.

Відео 18:15

Коментарі

Позначки: , ,