Аукціон добра: депутати розкупили гонти з ангелами, яких намалювали львівські журналісти

Новини 07 Червня, 2018 719

У Львівській міській раді сьогодні, 7 червня, відбувся благодійний тихий аукціон  із намальованих робіт ангелів, які журналісти та рятувальники намалювали в рамках Благодійного проекту «Ангели надії від захисників спокою і сторожів правди у Головному управлінні державної служби з питань надзвичайних ситуацій у Львівській області.

Фото Христини Процак

Як розповіла одна із організаторів проекту Ярина Капітан, на аукціон було виставлено 22 лоти (гонти з намальованими ангелами)  і всі вони були викуплені депутатами.

«Всі до одної. Кожен ангелик на аукціоні знайшов свого власника. 14 000 зібраних гривень наблизить наших волонтерів до повного розрахунку за оптику, яку вони придбали для військових добровольчої армії. Ще раз величезна подяка усім журналістам і рятівникам, які долучилися до проекту. Респект всім, які ризикнули прихистити небесних охоронців, створених повними аматорами», – написала на своїй сторінці у Facebook Ярина Капітан.

Вона розповіла, що першим було придбано гонт  із зображенням Флоріана.

Фото Ярини Капітан

Також відмітила, що троє депутатів придбали відразу по три гонти, один з них висловив бажання передати придбані зображення  ангелів у дитячі садочки.

Фото Ярини Капітан

Роботи журналістів і рятувальників, які були виставлені на благодійний аукціон:

Фото 4studio

Як повідомлялося,  6 червня, в День журналіста, у дворику Головного управління ДСНС Львівщини відбувся благодійний проект за участю рятувальників та журналістів «Ангели надії від захисників спокою і сторожів правди». Під час акції для учасників відбувся майстер-клас по малюванню на ґонтах від відомого львівського художника-іконописця Лева Скопа.

«Ґонт – дощечка. Хтось називає її дерев’яною черепицею. У неї якась особлива магія. Вона захищала церкву. Колись, як падав дощ, церква мокла і потім міняли накриття. Так ми наче даємо їй шанс захищати далі», – зазначив Лев Скоп.

Як сказав керівник прес-служби ГУ ДСНС у Львівській області Віталій Туровцев: «Журналісти – це такі ангели-охоронці від інформаційної війни. Ми вважаємо себе ангелами на землі для людей, тому що допомагаємо у різних ситуаціях. Ми вирішили об’єднати всіх і малювати разом».

Кінцевою метою акції стала допомога в погашенні кредиту на оптику, якою вже користуються бійці на сході.

Придбати усі створенні можна було сьогодні у львівській ратуші. Перед початком сесії Львівської міської ради відбувся благодійний аукціон. Початкова ціна кожної картини становила 300 грн.

Довідка. Святий Флоріан, католицький святий, покровитель пожежників.

Коментарі

Позначки: , , ,