Атовці передали госпіталю у Винниках комп’ютерний електроенцефалограф, бо держава такою технікою не забезпечує

Новини 16 Січня, 2020 319

Фото: "Винниківський вісник"

У середу, 15 січня, атовці – представники ГО «Українська спілка учасників АТО»  і Міжнародного благодійного фонду «Вірні Україні»  передали  Львівському обласному госпіталю ветеранів війн та репресованих ім. Юрія Липи, що у Винниках, комп’ютерний електроенцефалограф і програмне забезпечення до нього. Вартість благодійного подарунка – дев’яносто вісім тисяч дев’ятсот п’ятдесят гривень.

Як пише “Четверта студія” з посиланням на “Винниківський вісник”, апарат необхідний для пацієнтів, які перенесли черепно-мозкові травми. Держава такою технікою наразі не забезпечує.

«Учасники АТО, які в нас лікуються, потребують сучасних методів діагностики. Такого апарату нам вкрай бракувало. Він буде працювати на повну потужність. Завдяки його придбанню ГО «Українська спілка учасників АТО» і МБФ «Вірні Україні», за що їм щиро дякуємо, не потрібно буде скеровувати пацієнтів у діагностичний центр до Львова», – зазначив директор госпіталю Максим Прикупенко.

Про можливості використання комп’ютерного електроенцефалографа розповіли завідувачка поліклініки Ольга Максимович і лікар функціональної діагностики Ірина Фостик.

Чому небайдужі атовці придбали саме цей апарат пояснив Сергій Лейченков: «До нас із проханням допомогти знайти меценатів для купівлі апарату звернувся заступник директора госпіталю з медичної частини Роман Середич. Спочатку ми самі не вірили, що вдасться зібрати таку велику суму. Почали з вересня. За цих кілька місяців ми знайшли благодійників і самі долучилися. Потрібні кошти зібрали, електроенцефалограф придбали та передали його в госпіталь. Дякуємо всім небайдужим людям, які допмогли фінансово, щоб ми змогли його купити».

Представники двох організацій, які приїхали передати електроенцефалограф, зокрема й винниківчанин Олег Янда, розповіли, що лікувалися в госпіталі і знають, що тут допомагають сотням учасників АТО, тому активно шукали меценатів, щоб зробити корисну справу.

Комп’ютерний електроенцефалограф запрацює відразу ж, як налаштують програмне забезпечення.

Коментарі

Позначки: , ,