Атовець виграв суд у захланного виконкому Садового

Новини 01 Травня, 2020 712

Фото: ФБ/Христина Процак

Суд визнав незаконним рішення виконкому щодо позбавлення учасників АТО 100 тис грн допомоги у разі внесення їх у списки на отримання земельної ділянки поблизу Львова.

Як пише «Четверта студія», про це повідомляють «Варіанти».

Як зазначається, Львівський окружний адміністративний суд 13 березня цього року розглянув справу за позовом учасника АТО Андрія Матвіїва до виконавчого комітету Львівської міської ради та міського голови Львова Андрія Садового, у якому він просить визнати незаконними дії виконкому та мера Львова Садового про ненадання йому одноразової матеріальної допомоги на вирішення соціально-побутових питань у 100 тис грн через те, що його внесли у список осіб, які подали документи для отримання земельної ділянки під Львовом.

Крім цього, Матвіїв просив суд заборонити Садовому публічні висловлювання щодо виплати з міського бюджету 100 тис грн кожному учаснику АТО, що, за його словами, не відповідає дійсності.

Відтак, Львівський окружний адміністративний суд визнав рішення виконкому щодо ненадання учаснику АТО допомоги незаконним і постановив його скасувати.

“Визнати протиправним та скасувати рішення виконавчого комітету Львівської міської ради №398 від 26.04.2019 в частині відмови у наданні одноразової матеріальної допомоги на вирішення соціально-побутових питань Матвіїву Андрію Ярославовичу на підставі внесення його до списку, затвердженого рішенням виконавчого комітету від 26.02.2018 № 198 “Про затвердження списку осіб – учасників антитерористичної операції, які подали у Львівський центр надання послуг учасникам бойових дій документи під дачне будівництво за межами м. Львова”, – йдеться у рішенні суду.

Однак суд відмовився зобов’язати Андрія Садового та членів виконкому не розповідати про виділення учасникам АТО коштів з бюджету міста.

“Що стосується вимоги Матвіїва А Я., зверненої до відповідачів про заборону утриматись від публічних висловлювань про виплати з міського бюджету сто тисяч гривень матеріальної допомоги кожному учаснику АТО, то суд не вбачає підстав для її задоволення, оскільки не встановлене порушення прав позивача у даному випадку” – йдеться у рішенні суду.

“Суд встановив протизаконність рішення виконкому в ненаданні мені 100 тис грн на підставі внесення мене у списки на дачну ділянку на Білогорщі, оскільки наявності такої підстави відповідач не надав суду. З цього випливає, що інших атовців цинічно надурили, розповідаючи їм, що наявність їх у списках на дачі (навіть не володіння) є обмеженням на 100 тис грн” – пояснив Андрій Матвіїв.

Нагадаємо, на початку жовтня 2016 року Львівська міськрада передбачила матеріальну компенсацію бійцям АТО по 100 тис грн кожному замість земельних ділянок та внесли зміни до програми підтримки учасників АТО – мешканців Львова.

Програма діяла у Львові до 2020 року. На виплату матеріальної допомоги у міському бюджеті передбачили 410 млн грн: 10 млн виділили у 2016 році і по 100 млн грн виділли кожного наступного року.

Додамо, 24 травня 2019 року активісти звинуватили посадовців у тому, що Львівська міськрада не виділяє учасникам АТО квартири, згідно з державною програмою, однак безпідставно віддає їх у власність чиновників Львівської міськради.

 

 

Коментарі

Позначки: , , , , , ,