Арахамія підтвердив, що відставка Разумкова пов’язана із законом про олігархів

Новини 01 Жовтня, 2021 169
Арахамія

Арахамія

У голови фракції “Слуги народу” Давіда Арахамії і голови Верховної Ради Дмитра Разумкова політичні розходження щодо закону про олігархів.

Про це Арахамія заявив журналістам, трансляцію вів “Прямий”, пише Четверта студія.

За його словами, ідеться лише про два “береги”: служіння народу чи олігархам.

“Якщо ви спитаєте, чи є політичні розходження з Разумковим, то я про це відкрито говорив і говорю: є. Особливо щодо закону про олігархів. Ми від самого початку це обговорювали, на ток-шоу я вже ходив тощо. Є. Я не розумію. Люди мають визначитися, на якому березі вони. Є два береги в цій історії. Там немає напівтонів. Ти слуга народу чи слуга олігарха”, — сказав політик.

Варто зазначити, що раніше Дмитро Разумков повідомив, що процедура, за якою ухвалювали закон “про олігархів”, дає можливість опозиції заблокувати процес так званої “деолігархізації” через Конституційний суд.

Нагадаємо, Верховна Рада на засіданні 23 вересня ухвалила у другому читанні та в цілому законопроєкт “Про запобігання загрозам національній безпеці, пов’язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну та політичну вагу в суспільному житті (олігархів)”.

Раніше Дмитро Разумков заявив, що має намір звернутися до антикорупційних органів через розповсюдження інформації, стосовно того, що народним депутатам пропонують гроші за “правильне” голосування під час ймовірних посадових змін у ВРУ.

Також Разумков повідомив, що не всі представники монобільшості знають про засідання фракції щодо відставки Голови Верховної Ради України, тож ймовірно “Слуги народу” провели таємне засідання для голосування за відставку спікера парламенту.

Згодом Давид Арахамія вдруге подав звернення щодо підписних листів для збору підписів народних депутатів за відкликання з посади Голови Верховної Ради Дмитра Разумкова, хоча попереднє звернення вже задовольнили.

Коментарі

Позначки: ,