Апеляційна палата ВАКС змінила запобіжний захід екс-заступнику міністра Василю Лозинському

Новини 22 Квітня, 2023 129

Василь Лозинський

Продовження у гучній корупційній справі

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду частково задовольнила скаргу сторони обвинувачення та зобов’язала колишнього заступника міністра розвитку громад Василя Лозинського сплатити заставу у розмірі близько 10 мільйонів гривень та носити електронний браслет.

Про це пише Судово-юридична газета, інформує Четверта студія.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду змінила запобіжний захід колишньому заступнику міністру розвитку громад та територій Василю Лозинському з домашнього арешту на заставу та зобов’язав його носити електронний браслет. Відповідне рішення було ухвалене на засідання 20 квітня.

У прес-службі Апеляційної палати ВАКС зазначено, що суд частково задовольнив клопотання сторони обвинувачення та «за результатами розгляду Апеляційна палата ВАКС застосувала до підозрюваного запобіжний захід у виді застави у розмірі 9,93 млн грн з покладанням додаткових обов’язків».

Зокрема Василь Лозинський зобов’язаний носити електронний засіб контролю.

Крім цього суд, зокрема зобов’язав колишнього заступника міністра:

  • прибувати до визначеної службової особи із встановленою періодичністю;
  • не відлучатися із населеного пункту, в якому він зареєстрований, проживає чи перебуває, без дозволу слідчого, прокурора або суду;
  • повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та/або місця роботи.

17 березня ВАКС змінив запобіжний захід колишньому заступникові міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Василю Лозинському з тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт.

Обвинувачення вимагало продовжити тримання під вартою. Також ВАКС відхилив клопотання про відвід судді Шкодіна.

Так,  17 лютого Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду задовольнила скаргу прокурорів і призначила ексзаступникові міністра розвитку громад та територій України Василю Лозинському запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливість внести заставу у розмірі 50 млн грн.

Коментарі

Позначки: