Антивакцинатора Остапа Стахіва взяли під варту із правом застави у майже мільйон гривень

Новини 18 Листопада, 2021 424
Остапу Стахіву обирають запобіжний захід. Фото: Еспресо Захід

Остапу Стахіву обирають запобіжний захід. Фото: Еспресо Захід

Галицький районний суд міста Львова обрав Остапу Стахіву запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі  998 800 гривень.

Сьогодні, 18 листопада, Галицький районний суд міста Львова продовжив засідання про обрання запобіжного заходу одному з лідерів антивакцинаторського руху Остапу Стахіву.

Як пише “Четверта студія”, з посиланням на Курс, Стахіва підозрюють у скоєнні злочину  за ст. 109 Кримінального Кодексу України (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади).

Запобіжний захід Стахіву мали обрати вчора, 17 листопада. Втім, він у суд не з’явився – захисники повідомили, що він перебуває у Свалявській лікарні на Закарпатті. Суд виніс ухвалу про примусовий привід підозрюваного на засідання, якщо підтвердиться, що Стахів справді у лікарні і медики дадуть висновок, що він може брати участь у засіданні.

Вчора увечері поплічники Стахіва у соцмережах повідомили, що невідомі начебто викрали підозрюваного  з лікарні. Насправді, правоохоронці виконували ухвалу суду про примусовий привід.

Сьогодні у суд Остапа Стахіва доставили під конвоєм. Журналістам він розповів, що провів ніч у СІЗО, поскаржився на холодну камеру та погане самопочуття.

Прокурор подав клопотання про проведення закритого судового, щоб зберегти таємницю слідства та забезпечити безпеку осіб, які проводять слідство.

Адвокат Стахіва заперечив проти закритого засідання, оскільки начебто 90% справи базуються на роликах з ютубу, які вже є у відкритому доступі.

Після перерви суд відмовив прокурору проводити засідання у закритому режимі.

Коментарі

Позначки: , ,