Антимонопольний комітет не дав “Львівавтодору” переплатити за тендер щодо е-квитка

Новини 08 Грудня, 2022 149
В Ужгороді запровадили електронний квиток. Фото: Вадим Криворучко.

В Ужгороді запровадили електронний квиток. Фото: Вадим Криворучко.

Антимонопольний комітет задовольнив скаргу від ТОВ “АДЕМРІУС” щодо тендеру ЛКП “Львівавтодор” про послуги з керування інфраструктурою та ресурсами в хмарному центрі обробки даних е-квитка

Про це повідомляє “Еспресо.Захід“, пише Четверта студія.

На початку листопада на офіційному майданчику державних публічних закупівель ProZorro з’явився новий тендер від ЛКП “Львівавтодор” на запровадження е-квитка щодо роботи в хмарному середовищі системи. Львівавтодор оцінив завдання в 7,5 млн грн. Дві компанії зголосилися взяти участь в тендері:

  • ТОВ “АДЕМРІУС”, яке запропонувало виконати роботи за 6,7 млн грн;
  • ТОВ “ДЕВ ХАБ консалтінг”, яке запропонувало виконати роботи за 6,9 млн грн.

Однак у підсумку ЛКП “Львівавтодор” відхилило дешевшу пропозицію ТОВ “АДЕМРІУС”, дискваліфікувавши їх.

“Учасник процедури закупівлі не надав забезпечення тендерної пропозиції, якщо таке забезпечення вимагалося замовником, та/або забезпечення тендерної пропозиції не відповідає умовам, що визначені замовником у тендерній документації до такого забезпечення тендерної пропозиції”, – йдеться у поясненні дискваліфікації.

ТОВ “АДЕМРІУС” подало скаргу в Антимонопольний комітет на неправомірні дії замовника. Розглянувши скаргу, колегія Антимонопольного комітету постановила зобов’язати Львівське комунальне підприємство “Львівавтодор” скасувати рішення про відхилення тендерної пропозиції ТОВ “АДЕМРІУС” за процедурою закупівлі “Послуги з керування інфраструктурою та ресурсами в хмарному центрі обробки даних”.

Цікаво те, що ТОВ “АДЕМРІУС” керує Володимир Строгуш, він же голова IT-компанії “Аствелл Софт”, яка до цього займалася хмарною інфраструктурою е-квитка. Однак восени цього року широкій громадськості стало відомо про конфлікт між Львівавтодором та “Аствелл Софт”, справа дійшла до суду.

“Щоб “Аствелл Софт” не подався на тендер, фейковими звинуваченнями нам заблокували можливість брати участь в тендерах. Але є я власником ще одного ТОВ, тому подались від нього. І виграли. Але Львівавтодор замість визнати переможцем неправомірно дискваліфікував нас, щоб поставити переможцем іншу компанію. Ми це оскаржили в Антимонопольному комітеті, який задовільнив нашу скаргу і признав рішення незаконним. Тепер Львівавтодор має або: знову відхилити нас, придумавши ще якусь причину; скасувати тендер і створити новий; визнати нас переможцем”, – пояснив “Еспресо.Захід” Володимир Строгуш.

Засновником ТОВ “ДЕВ ХАБ консалтінг”, яке автоматично було переможцем після дискваліфікації ТОВ “АДЕМРІУС, числиться Артем Петрович Карась. Фірма зареєстрована у кінці минулого року. Юридична адреса у Києві. Основною діяльністю ТОВ “ДЕВ ХАБ консалтінг” є робота у сфері інформаційних технологій і комп’ютерних систем.

Коментарі

Позначки: , ,