Антибіотики з наступного року будуть продавати за електронним рецептом

Новини 22 Грудня, 2020 344

Фото: відкриті джерела

Йдеться про інсулін, препарати для імуносупресії та препарати, які містять наркотичні речовини.

З 2021 року деякі ліки, в тому числі антибіотики, будуть продавати за електронним рецептом.

Як пише “Четверта студія” з посиланням на Твоє Місто, про це на брифінгу сьогодні, 22 грудня,заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

«Ми розробляємо зараз модуль, плануємо, що з 1 квітня він почне працювати спочатку з інсулінами, препаратами для імуносупресії та нарковмісними препаратами. Наступним кроком уже будуть антибіотики, які продаватимуться виключно за електронним рецептом», – каже він.

Також через збільшення самовільного вживання антибіотиків МОЗ посилює контроль за аптеками і змінює правила відпуску ліків. За словами очільника міністерства, Дерлікслужбі надали відповідне доручення щодо контрольних заходів, які вони повинні виконувати.

«Одне із них – паперові рецепти лікаря повинні зберігатися в аптечних закладах протягом одного року, щоб Держлікслужба в будь-який момент могла здійснити перевірку щодо відпустку відповідних антибіотиків», – додає Степанов.

Раніше, міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що в Україні у 5-6 разів зросло споживання антибіотиків деяких груп. За його словами, часто хворі починають приймати антибіотики не за призначенням лікаря, а самостійно, без будь-яких підстав.

Коментарі

Позначки: , ,