“Ані Польща, ані Україна не зацікавлені у тому, щоби мати погані відносини”, – Енн Епплбаум

Новини 21 Листопада, 2017 164

Енн Епплбаум. Фото: BBC.com

Лауреат Пулітцерівської премії вважає суперечки між двома країнами зайвою тратою часу

Американська журналістка Енн Епплбаум вважає, що між Україною та Польщею немає проблем, які реально могли б спричинити розкол у відносинах. Про це вона сказала в інтерв’ю Радіо Свобода.

“Ані Польща, ані Україна не зацікавлені у тому, щоби мати погані відносини. Немає нічого хорошого в суперечках довкола історії, кладовищ, ексгумації – це все є пустою тратою часу для обох країн. Я дуже сподіваюся, що жодна з країн не опуститься до вузького націоналістичного тлумачення історії – в умовах, коли ви маєте стільки спільного і стільки можете зробити разом”, – зазначила вона.

За словами дослідниці, “є причини, чому люди з обох сторін могли б провокувати конфлікт”. “Але у Польщі немає ніякого національного руху, який був би спрямований проти України. У Польщі немає ніякого поганого ставлення до України. Те, що ми спостерігаємо, не відображає якихось реально глибоких тенденцій”, – наголосила Енн Епплбаум.

Енн Епплбаум – колумніст видання Washington Post, лауреат Пулітцерівської премії (2003). Цієї осені вийшла друком нова праця Епплбаум “Червоний голод: Війна Сталіна проти України”.

Енн Епплбаум – дружина колишнього міністра закордонних справ Польщі Радослава Сікорського.

Коментарі

Позначки: ,