Анекдот: у Львові Зубач виступив на захист озера

Новини 23 Травня, 2023 180

Анекдот: у Львові Зубач виступив на захист озера

Озеро на перехресті вулиць Замарстинівська – Варшавська у Львові має бути збережено згідно обіцянок девелопера

Відбулося виїзне засідання комісії екології, природокористування та енергозбереження.

Про це пише Четверта студія з посиланням на інформаційний портал ЛМР.

Головним завданням депутатів було вислухати представників девелопера, громадськості та влади, оскільки у соціальних мережах йдеться про те, що забудовник сусідньої території відмовився від ідеї зберегти там задекларовану водойму.

«Дуже добре, що сьогодні зібралися представники усіх причетних управлінь, департаментів, заступник міського голови, громадськість, активісти для того, щоб зафіксувати згоду забудовника зберегти озеро у задекларованій площі», – розповів голова комісії Володимир Лучишин.

За результатом комісії, є доручення управлінню архітектури скорегувати усі обговорені моменти щодо відновлення озера разом з девелопером і громадськістю та представити проєкт на комісію містобудування, щоб можна було далі працювати в напрямку містобудівних документів. Зокрема, мова йде і про створення на цій же території закладу громадського харчування.

«Щодо громадського закладу, який тут планує забудовник, то він абсолютно допустимий, але це точно не цілодобовий МакДрайв із заїздами та виїздами. Це може бути невелике кафе, де можна купити дітям морозиво, сісти на лавочку перепочити, плюс – це кафе може ландшафтно прикрити стіну торгового центру, який є поруч», – додав голова комісії.

Нагадаємо, озеро розташоване за адресою вул. Замарстинівська, 172. На візуалізації ЖК у 2019 році йшлося про те, що південна частина фасадів будинків матиме оглядові тераси з видом на озеро. Однак зараз на єдиній візуалізації комплексу згори на сайті ЖК озера не видно, тому активісти і мешканці збудованого комплексу почали бити на сполох.

Коментарі

Позначки: ,