Андрію Садовому та його дружині загрожує 15 років в’язниці за корупцію

Новини 30 Серпня, 2023 9 039

Ранкові позитивні новини

Президент України Володимир Зеленський заявив, що поставив задачу законодавчо прирівняти корупцію до державної зради на час воєнного стану. Відповідний законопроєкт Верховна Рада отримає вже найближчого тижня.

Про це пише Четверта студія з посиланням на телеграм-канал Мутний БЕБ.

«Чиновники всіх рівні почали помітно нервувати, через законодавче нововведення. Протягом всіх років незалежності, в Україні було нормою, коли чоловік займає керівні посади на державній службі, а бізнес-активи оформлює на дружину або батьків. Класичною такою корупційною сім’єю є мер Львова Андрій Садовий із своєю дружиною Катериною Кіт-Садовою.

Згідно декларації, мер Андрій Садовий живе  на одну зарплату. Задекларував 691 479 грн зарплати у Львівській міській раді. Проте його 45-річна дружина є найбагатшою жінкою у Західній Україні. Її статки оцінюються в 25 мільйонів доларів. ( маленький Ісусик не даремно приходив).

Катерина Кіт-Садова, отримала  112 850 229 грн загального доходу від продажу цінних паперів та корпоративних прав. Яких саме і коли – не повідомляється. Також вона володіє житловим будинком площею 1 660,4 м² та 12-ма земельними ділянками у Львові. Їх вартість орієнтовно оцінюють в 89 мільйони гривень.

Також дружина Садового має у власності 5 автомобілів, найдешевший з яких оцінюють в 45 тисяч доларів і тримає в банку 410 838 грн та 150 283 грн, а також вона володіє готівкою на 150 000 грн та 100 000 доларів.”(пише infocus).

Катерина Кіт-Садова володіє акціями ПАТ «Телерадіокомпанія Люкс» та ПАТ «Радіокомпанія Люкс». Також дружина вказана як бенефіціарна власниця восьми компаній, що працюють у галузі медіа.

Найближчим часом дружина мера може стати власницею ще однієї ділянки на вулиці Кульпарківській, розміром 4 гектари. Згідно плану, спочатку мерія Львова має знести навчальний заклад, який знаходиться на території, а потім перевести ділянку в приватну власність, на дружину Катерину. В подальшому ділянка має бути передана кишеньковому забудовнику «Ріел». За словами експертів з ринку нерухомості, від кожного продажу квадратного метру компанії «Ріел», 20% отримує Андрій Садовий. Далі, за допомогою «конвертаторів» та  «польських друзів» кошти виводяться на офшорні компанії. За оцінками експертів, від реалізації нерухомості через компанію «Ріел», Андрій Садовий отримав 1 мільярд доларів.

Передивляючись декларацію Андрія Садового, часом може здатися, що це декларація його дружини, адже ледь не кожний пункт «власність: Кіт-Садова Катерина Орестівна». Типова схема для українського корупціонера-чиновника, коли оформлення активів відбувається на дружину.

Андрій Садовий з 2006 року працює на посаді мера Львова, де офіційна зарплата мізерна. В дружини Катерини медіа-бізнес, який в українських реаліях є дотаційний. Для утримання телеканалу необхідно мінімум 5 мільйонів доларів на рік. Будинки, земельні ділянки, дорогі автомобілі, все нажито протягом 17 років грабунку міста Садовими. Дружина Катерина Кіт-Садова чисто формальний власник всього нажитого, тому що її доходи не відповідають розходам родини.

Коли ініціатива президента Зеленського запрацює, це буде дуже серйозний інструмент для того, щоб посадовці почали відповідати перед законом та народом України. Жінка мера Садового найбагатша леді Західної України перша в списку, щоб потрапити за грати на 15 років. Цікаво, чи думав Андрій Садовий про це, коли оформлював награбовані активи на свою дружину, матір 5 дітей?», – йдеться у повідомленні.

Коментарі

Позначки: , , ,