Андрій Свищо зустрівся із Генеральним консулом Чеської Республіки у Львові Павелом Пешеком

Новини 16 Березня, 2021 146
Андрій Свищо зустрівся із Генеральним консулом Чеської Республіки у Львові Павелом Пешеком. Фото: Львівелектротранс

Андрій Свищо зустрівся із Генеральним консулом Чеської Республіки у Львові Павелом Пешеком. Фото: Львівелектротранс

Сьогодні, 16 березня, директор Львівського комунального підприємства «Львівелектротранс» Андрій Свищо зустрівся із Генеральним консулом Чеської Республіки у Львові Павелом Пешеком. Також були присутні – директорка Чеського центру в Києві Радка Рубіліна та координаторка програмної діяльності Чеського центру Євгенія Нестерович.

Про це повідомляє прес-служба ЛКП «Львівелектротранс» Ольга Мельник, пише “Четверта студія”.

Директор ЛКП «Львівелектротранс» Андрій Свищо спільно з керівницею групи реалізації проєктів Міжнародних Фінансових Організацій ЛКП «Львівелектротранс» Іриною Іванишин висловили делегації слова вдячності за візит та обговорили подальші кроки співпраці.

Генеральний консул розповів про плани та запропонував співпрацю для підприємства із Чеським центром у сфері культурної дипломатії.

«Я хочу подякувати за організацію цієї зустрічі, для нас ця можливість дуже приємна. І хочу, справді, Вам і вашим колегам побажати міцного здоров’я всім, у цьому складному періоді.

У нас є дуже гарна ідея проєкту, і я думаю, що це може бути доброю співпрацею. Чехи та українці – у нас немає спільних кордонів, але я думаю, що у нас є свій кордон не географічний. Львів – це є одне з найдавніших міст у Європі. Не лише, через менталітет, не лише завдяки архітектурі, а й менталітету. І, на мою думку, під час цих складних часів, пандемії, потрібно думати про системні чесько-українські проєкти. Це може бути гарним прикладом цієї співпраці», – зазначив Павел Пешек.

Радка Рубіліна, директорка Чеського центру в Києві зауважила, що незабаром у Львові відкриється відділення мистецького центру. Відтак, запропонувала у серпні – вересні 2021 року у Львові ініціативу соціального чесько – українського проєкту, який передбачає вихід на лінію брендованого трамвайного вагону КТ4Д у національній тематиці країни. Водночас, центром заплановане проведення й іншої низки заходів у Львові.

Координаторка програмної діяльності Чеського центру Євгенія Нестерович представила та подарувала керівництву ЛКП «Львівелектротранс» чеську літературу та інформаційні журнали, в яких планується поширювати інформацію про соціальний проєкт.

Директор ЛКП «Львівелектротранс» Андрій Свищо підкреслив, що проєкт з брендування трамваю має велике соціальне значення для містян, які мають своє коріння в Чехії.

«Ми сприятимемо реалізації цього проєкту та надамо контакти агенцій, з яким ми співпрацюємо. Відтак, можемо говорити про можливість безкоштовного брендування та курсування такого трамваю», – додав Андрій Свищо.

За підсумками зустрічі сторони обговорили й візит делегації ЛКП «Львівелектротранс» для обміну досвідом з електротранспортним підприємством в місті Острава Чеської Республіки.

 

 

Коментарі

Позначки: ,