Андрій Садовий. Є моя земля або моя земля…

Новини 11 Серпня, 2023 478

Немов маленький путін прагне з усього ввірвати лиш власну вигоду мер міста Андрій Садовий. Який так само страждає манією величі і, скоро вже як 20-ть років перебуває на посаді за рахунок постійних маніпуляцій думкою людей. Адже його пріоритет «доля» завжди і у всьому.

Слід нагадати, як наприкінці травня 2023 року, мер Львова Андрій Садовий вийшов у прямий ефір та заявив, що мовляв такі-сякі нечесні на руку підприємці, що зареєстровані десь у московії, хочуть у львів’ян землю вкрасти. І додав, що це обов’язково станеться якщо громада не відреагує.

Бо справді, земельна ділянка розміром  у 7700 кв. м.. та комерційною привабливістю в 500 мільйонів гривень, могла бути об’єктом користування осіб, що, можливо, мають відношення до російського бізнесу.

А тому такі слова мера викликали не аби-який суспільний резонанс. Одні думають: справді росіяни “віджимають” землю у центрі в одному із найісторичніших міст країни. Інші: вдалися до перевірки того, щоб це значило та чи часом це не чергова маніпуляція.

Адже, виходячи з не аби-якої практики судових конфліктів, де відповідачами була саме Львівська міська рада, таке може бути. А це, нагадаємо, справи про вилучення землі під час правління Януковича:

По учасникам бойових дій, де мерія водить військових за ніс не один рік, щодо токсичного будівництва сміттєпереробного заводу у Львові, що загрожує екологічній безпеці.

З упевненістю можна сказати, що Андрій Іванович ніколи так жертовно не прагнув захистити майно, що належить громаді. Тобто нам з вами. Ніколи!

І, як наслідок, мною зроблено ряд запитів на початку червня 2023 року. У держархіви, Міністерства, посольства, Фонд держмайна щодо отримання інформації про активи юросіб, що пов’язані із земельною схемою, і чи мають вони будь-яке відношення до російського бізнесу. А також запити в мерію, аби отримати рішення, на підставі яких виділялася земля за Оперним театром. Адже у тих рішеннях все відображено абсолютно все. Хто, кому, та за що…

І так, справді, ми отримали чимало інформації на предмет того, хто задіяний у передачі майна підприємству, що було зареєстроване у Москві. Про це та інше, ми повідомимо у правоохоронні органи вже найближчим часом..

Але й вдалося отримати докази того, що мер вкотре маніпулює людьми. І у цій історії також. І всі його заклики до громади про допомогу є нічим іншим, аніж блефом. Спрямованим на те, аби нагнати навколо цього питання настільки високу температуру, яка припре до стіни залучених у земельні схеми осіб та вкотре витиснути свою «долю»…

Ми отримали листа від юридичного департаменту Львівської міської ради  №2901-вих-91222 від 24.07.2023 року. Зі змісту цього листа вбачається, що примірника Статуту ТзОВ  «СПІЛЬНЕ  УКРАЇНО – АВСТРІЙСЬКЕ ПІДПРИЄМСТВО  “ГАЛІНВЕСТ”» у Львівській міській раді нібито нема, а рішення, на підставі яких мерія надавала землі колись, нам не може бути передано, оскільки вони, начебто, не є публічною інформацією. Все. Пазли склалися.

Андрій Садовий, якому підпорядкований юридичний департамент, заборонив надавати цікавлячу громадськість інформацію аби приховати, до кого насправді веде слід російських грошей. Бо ніхто не забув про його зв’язки із Медведчуком, Януковичем та про його давню «любов» до московського «Альфабанку». Все по-трохи стає в один логічний ряд.

І найголовніше, що не врахував маленький путін: Львів тут – не росія і вічно залишатися безкарним йому не вдасться. Тут мовчати не будуть.

Більше, далі…

Андрій Петришин, голова ГО “Народне Антикорупційне Бюро”. Адвокат. Громадський діяч. Спеціально для ІВ Четверта студія.

Коментарі

Позначки: , , ,