Андрій Гнатуш про розгляд ЄС скарги “Нафтогазу” щодо зловживань “Газпрому” на ринку газу у Європі (ВІДЕО)

Новини 13 Лютого, 2022 129

Експерт з у галузі енергетики та житлово-комунального господарства Андрій Гнатуш у ефірі одного із телеканалів розповів про розгляд ЄС скарги “Нафтогазу” щодо зловживань Газпрому на ринку газу у Європі.

Про це пише Четверта студія.

Як відомо, 21 грудня минулого року звернувся до ЄК зі скаргою на зловживання російським “Газпромом” домінантним становищем на європейському ринку газу, звернувся “Нафтогаз України”. Клопотання було подане Генеральному директорату з конкуренції з проханням вжиття невідкладних заходів щодо нормалізації ситуації.

За словами Юрія Вітренка, наприкінці минулого року “Газпром” різко зменшив продаж власного газу на європейському спотовому ринку, незважаючи на попит, що зростає, й обмежує можливості інших компаній постачати додаткові обсяги газу до Європи і конкурувати з ним, що послужило ключовою причиною кризи й рекордного зростання цін у Європі.

Днями у Єврокомісії підтвердили отримання скарги і запросили додаткові аргументи.

Тож, коли почнеться розгляд справи і чого чекати Україні у цьому питанні говоримо із гостем нашого ефіру – експертом у галузі енергетики та житлово-комунального господарства Андрієм Гнатушем:

Коментарі

Позначки: , ,