Активіст виграв суд в Апарату Верховної Ради у справі російськомовних виступів депутатів

Новини 08 Грудня, 2017 129

Святослав Літинський

З українського парламенту стягнуть штраф на 12 тис. 800 грн

Апарат Верховної ради України заплатить штраф у сумі 12 тис.800 грн за виступи народних депутатів України іноземною мовою

Про це на своїй сторінці у «Facebook» написав громадський активіст Святослав Літинський.

“Після перемоги у позові до апарату Верховної Ради України, який відмовлявся надавати мені переклад виступів промовців, що використовували у Раді іноземну мову, я звернувся до Парламенту з проханням виконати це рішення суду в добровільному порядку. Оскільки таке виконання зекономить бюджетні кошти, що можуть бути стягнуті судом за невиконання його рішення. Проте представник парламентського апарату Аркадій Лаптієв відмовився виконати судове рішення добровільно. Представник Парламенту послався на те, що апарат ВР подав касаційну скаргу. Однак, людям з вищою юридичною освітою відомо, що подання касаційної скарги не зупиняє виконання рішення суду, яке набрало законної сили. Представник апарату хоч і просив суд зупинити виконання своєї ухвали, однак Вищий адміністративний суд зазначив, що: “клопотання про зупинення виконання судових рішень задоволенню не підлягає, так як заявлено без будь-яких підстав”, – написав Святослав Літинський.

«Як наслідок, рішення суду буде виконане у примусовому порядку. Переклад виступів іноземною мовою у Раді мені нададуть, а з Парламенту буде стягнено 12800 грн»,  – додав Святослав Літинський.

Коментарі

Позначки: , , ,