Актуальність газової плити у 2021: замінити чи залишити

Новини 16 Квітня, 2021 941

Що робити з газовою плитою на кухні: залишити її чи замінити на електричну або індукційну модель з надсучасною системою керування та інноваційними функціями? Щоб з’ясувати, наскільки актуальні плити на газі у 2021 році, варто ознайомитися з їхніми перевагами й особливостями.

Окупність

Навіть найсучасніша газова плита за посиланням https://www.moyo.ua/ua/bt/kbt/plity/gazovaya/ коштує недорого. Вартість її експлуатації також мінімальна завдяки раціональним витратам природного газу.

Якщо плиту на кухні встановлено давно, ймовірність того, що вона вже окупилася, — майже стовідсоткова. Існує безліч корисних недорогих аксесуарів, здатних зробити процес використання набагато комфортнішим. До них належать:

  • захисні ковпачки для ручок,
  • килимки для захисту від забруднень,
  • екрани проти бруду та жиру.

Функціональність

Газова плита може похвалитися величезним арсеналом корисних функцій. Механізми газ-контролю та автоматичного електрозапалювання роблять її цілком безпечною.

Серед доступних можливостей:

  1. регулювання інтенсивності полум’я за допомогою зручних поворотних перемикачів;
  2. увімкнення таймера для приготування їжі у духовці;
  3. термостатований нагрів, який забезпечує точне регулювання температури.

Швидкість приготування їжі на газовій плиті висока. Зумовлено це тим, що посуд на ній прямо контактує з полум’ям.

Зручність

Процес керування відрізняється легкістю та зрозумілістю. Щоб змінити налаштування конфорок чи залежної духовки, достатньо повернути один з перемикачів.

Старі і нові моделі обладнані різними за розміром конфорками: маленькими, середніми та великими. Вони потрібні для зручного приготування їжі у посуді з дном різного діаметру.

Довговічність

Надійні плити від перевірених виробників продовжують ефективно працювати навіть після 10 років активної експлуатації. Якість їхньої роботи не погіршується, а робочі механізми майже не зношуються. За умови ретельного догляду довготривале використання не відбивається на зовнішньому вигляді газових плит.

Актуальність і заміна плити на нову модель

Зважаючи на вищенаведені аргументи, газові плити можна вважати актуальними у 2021 році. Ще один доказ їхньої актуальності — високий попит і регулярне оновлення модельного ряду. Виробники постійно працюють над створенням нових моделей з додатковими можливостями.

Якщо плиту придбано не раніше, ніж 10 років тому, її сміливо можна залишати. Вона точно підтримує всі базові функції, необхідні для комфортних кулінарних експериментів.

Навіть якщо газова плита застаріла, не обов’язково купувати замість неї електричну. Можна обрати більш сучасну модель серед плит, які працюють на газі. Тоді не доведеться звикати до нових принципів функціонування та особливостей налаштування.

Щоб самостійно оцінити різницю між газом і електрикою, варто придбати комбіновану плиту. У її конструкції передбачено відразу 2 різновиди конфорок, тому підключення здійснюється до газопроводу і до електромережі.

Коментарі

Позначки: ,