Акції Міхеїла Саакашвілі фінансував Сергій Курченко – Генпрокурор (повне відео)

Новини 05 Грудня, 2017 137
Зеленський очікує від Саакашвілі результату в найближчі місяці

Зеленський очікує від Саакашвілі результату в найближчі місяці

Юрій Луценко оприлюднив відео та аудіо операції СБУ і ГПУ з викриття співпраці екс-президента Грузії з членами угруповання Віктора Януковича

Генпрокурор Юрій Луценко заявляє, що екс-президент Грузії Міхеїл Саакашвілі фінансував свої акції в Україні за рахунок злочинного угрупування Віктора Януковича, зокрема, Сергія Курченка.

Про це він сказав на брифінгу 5 грудня, – повідомляє “Українська правда“.

“Оприлюднюю 1 частину операції СБУ і Генеральної прокуратури по зриву плану реваншу пророкремлівських сил в Україні. Це стосується співпраці низки політиків, у першу чергу Міхеїла Саакашвілі, з членами злочинного угрупування Януковича, у першу чергу Сергія Курченка, за гроші яких Міхеїл Саакашвілі та наближені до нього особи проводили фінансування ініційованих ними акції протесту, метою яких було захоплення державної влади в Україні”, – сказав Юрій Луценко.

“Громадянин України Северіон Денгадзе за погодженням із Саакашвілі звернувся через довірену особу до Сергія Курченка, який переховується, з питання стабільного фінансування діяльності Саакашвілі в обмін на інтереси членів організованої злочинної групи. Ми зафіксували отримання з російської сторони Саакашвілі близько півмільйона доларів”, – заявив генпрокурор.

Крім того, за його словами, акції Міхеїла Саакашвілі мали на меті сприяти зупиненню кримінального переслідування членів злочинного угрупування Януковича-Курченка у та допомогти “відновити контроль над активами, які вони придбали свого часу в Україні у кримінальний спосіб”.

Коментарі

Позначки: , , , , ,