Актори Дрогобицького театру печуть хліб для військових

Новини 22 Листопада, 2022 116

Актори Дрогобицького театру печуть хліб для військових

У Дрогобицькому театрі, що на Львівщині, актори і працівники з перших днів війни готують для військових вареники, борщові заправки та котлети. А тепер ще й випікають хліб та роблять до нього батончики з сала. Загалом на передову уже передали тисячу домашніх хлібин та більше тонни сала. Про те, як працює волонтерська кухня, дізнавалося Суспільне.

Вже кілька місяців їдальня театру імені Юрія Дрогобича слугує як волонтерська кухня. Там поміж вистав і репетицій актори і працівники театру готують для українських військових.

Актори Дрогобицького театру печуть хліб для військових

“От вчора ми пекли, робили дві закладки хліба, а потім поїхали на виїзд та відіграли вистави у Східниці. І казати, що ти втомився, чи не втомився — ні. Тому що ти розумієш, для чого ти це робиш. Якщо хлопці там взагалі не сплять, то яка мова може бути, щоб ми тут спали. Тому ми сьогодні знов встали і печемо хлібчик”, — каже акторка Тетяна Моджук.

Випікають хліб у печі, яку облаштували на театральному подвір’ї. Поруч у казані варять перемелене сало зі спеціями артисти оркестру.

“Ми варимо, ми так назвали, “український снікерс”. То є сало мелене і туди додаємо сіль, перець, спеції, часник, даємо трошки червоного перцю”, — каже заступник директора театру Сергій Гавдяк.

“Цей казан — об’ємом 80 літрів. Ми туди закинули 50 кг сала і після того як ми зваримо, заливаємо у формочки”, — каже скрипаль Тарас Швед.

Актори Дрогобицького театру печуть хліб для військових

Такого сала артисти наварили та передали на передову уже більше тонни.

“Театр активно включився у волонтерську діяльність буквально за тиждень від початку війни. Так як в нас тут є можливості, щоб тут готувати, в нас є подвір’я, мангал, бочка для копчення, ми в перші місяці свого волонтерства ліпили вареники, налисники, капусту тушили, плов, картоплю. Ми більше тонни сала відправили на фронт, десь так само “українського снікерсу”, більше тонни м’ясної продукції копченої”, — каже директор театру імені Юрія Дрогобича Микола Гнатенко.

Актори Дрогобицького театру печуть хліб для військових

Усе приготоване і спечене працівники театру відправляють на передову військовим.

Коментарі

Позначки: