Air Malta звільнить 84% пілотів і бортпровідників

Новини 11 Квітня, 2020 373

Air Malta анонсувала звільнення 84% пілотів і бортпровідників через відмову профспілок погодитися на нову мінімальну ставку зарплати під час простою.

Про це пише “Четверта студія” з посиланням на avianews.com.

Авіаперевізник запропонував всім співробітникам, включаючи льотні екіпажі, інженерів, офісний персонал, виплачувати мінімальний гарантований дохід в розмірі 1200 євро на місяць, навіть якщо персонал перебуває вдома і не виконує роботу.

На велику зарплату могли розраховувати пілоти і бортпровідники, які залучалися до виконання рейсів.

В обмін на це авіакомпанія обіцяла не проводити звільнення.

«Криза через поширення коронавирусной інфекції COVID-19 зупинив туризм, що призвело до обнуління продажів квитків. Авіакомпанія зараз виконує рейси для повернення громадян Мальти додому, а також перевозить критично важливі вантажі і медобладнання. Однак цього недостатньо, щоб залишити на поточному рівні витрати на виплату зарплати », – заявили в Air Malta.

За даними авіакомпанії, зараз вона виконує тільки два рейси на день, тоді як раніше цей показник становив 20.

На нову ставку платні в розмірі 1200 євро на місяць погодився профспілка технічних працівників. Організації, що представляють інтереси пілотів і бортпровідників, не схвалили новий розмір оплати праці.

В результаті Air Malta має намір залишити тільки 26 пілотів з 134 і 49 бортпровідників з 333.

«Залишився персоналу буде достатньо для продовження польотів авіакомпанії на поточному рівні, який, як очікується, збережеться протягом декількох місяців», – підкреслили в Air Malta.

Поточний флот авіакомпанії складається з 10 літаків сімейства Airbus A320. До початку кризи Air Malta виконувала польоти з Мальти за кількома десятками напрямів в Європу, включно з Києвом, Африку і на Близький Схід.

Коментарі

Позначки: ,