Аграрії Львівщини планують збільшити посівну площу на понад 1000 гектарів

Новини 13 Березня, 2022 56

Аграрії Львівщини планують збільшити посівну площу на понад 1000 гектарів

Цьогоріч аграрії Львівської області хочуть збільшити посівну площу на понад тисячу гектарів. Додатково використовуватимуть ділянки, які розліснили.

Загалом посівна площа становитиме понад 707 тисяч гектарів, повідомили в департаменті агропромислового розвитку Львівської ОВА, пише Четверта студія.

Як залучимо площі під посів?

По-перше, ярі культури плануємо посіяти на площі 440 тисяч гектарів. Це на 5 тисяч гектарів більше, аніж торік, і потребуватиме більше ресурсів. Структура посівних площ буде залежати від постачання імпортних ресурсів. Якщо буде нестача імпортного насіння, аграрії засіватимуть ті культури, насіння яких є в запасах.

По-друге, озимі зернові культури цьогорічний урожай на площі 177,6 тисяч гектарів перезимували без загибелі. Це на 2% більше, ніж минулого року! Зараз аграрії доглядають за посівами озимих, зокрема використовували нічні приморозки при відсутності снігу, підживлюють азотними добривами.

До слова, Міністерство аграрної політики та продовольства України створило платформу, на якій просить аграріїв розповісти про готовність господарств до посівної-2022 та які матеріально-технічні засоби необхідні для її проведення.

Зібрану інформацію опрацюють Міністерство аграрної політики та продовольства України і міжнародні партнери, а згодом врахують при розподілі ресурсів, які надходитимуть в Україну.

Коментарі

Позначки: