Аграрії Львівщини отримають ще понад 4 млн грн фінансової підтримки

Новини 28 Червня, 2023 117

Ще 44 мікро- і малих сільськогосподарських підприємств отримають фінансову підтримку з обласного бюджету – 4,2 млн грн.

Таке рішення ухвалили на черговому засіданні комісії з визначення одержувачів фінансової підтримки в межах Комплексної програми підтримки та розвитку сільського господарства у Львівській області на 2021 – 2025 роки, пише Четверта студія з посиланням на ЛОР.

Про це повідомив заступник голови Львівської облради Юрій Холод.

Члени комісії розглянули 48 заявок сільськогосподарських виробників та визначили одержувачів фінансової підтримки за такими заходами:

– пільгові кредити на зворотній основі отримають 7 суб’єктів підприємництва в сумі 2,8 млн грн для забезпечення проведення комплексу польових робіт у 2023 році та придбання основних засобів;

– часткову компенсацію вартості сертифікованого насіння в сумі 1,4 млн грн отримають 37 суб’єктів підприємництва. Загалом загальна вартість придбаного насіння – 6 млн грн. Високорепродукційним насінням засіяли 598,2 га.

«Підтримка аграріїв коштом обласного бюджету сприяє, зокрема, створенню додаткових робочих місць і збільшенню врожайності.

Із початку року право на фінансову допомогу отримали вже 70 аграріїв Львівщини на суму 18,6 млн грн», – зауважив Юрій Холод.

Участь у роботі комісії взяв також голова постійної комісії з питань діяльності агропромислового комплексу, підприємництва та інвестицій Львівської обласної ради Юрій Раделицький.

Коментарі

Позначки: